salted and roasted chick peaspois chiches salés et grillés
Ρεβύθια αλατισμένα και ψημένα.
Στρακίνο - Stracchino
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 10-15 ημέρες και είναι τετράγωνο.
Σερβίρεται σε ριζότο, σε πίτσα ή ψημένο σε πίτες.
Στρακιτούνα - Strachitunt
Ο τύπος του τυριού είναι μπλε, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-5 μήνες, το μέγεθός του είναι 24-28 εκατοστά διάμετρο, 15-18 εκατοστά ύψος, 4-5 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο ή γλυκό λευκό κρασί, με νιόκι και πολέντα.
στρανγκόζι+
Είδος ζυμαρικού.
στρείδι
common oysterhuître plate
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Ostrea edulis. Η διάμετρός του φτάνει τα 12 εκατοστά. Έχει πολύ μεγάλη οικονομική αξία λόγω της εύγευστης σάρκας του και τρώγεται ωμό.
στρείδι Ατλαντικού
eastern oysterhuître de l' Atlantique
Το στρείδι με λατινική ονομασία Ostrea virginica. To μήκος του φτάνει μέχρι 45 εκατοστά, συνήθως όμως συναντάται σε μικρότερες διαστάσεις. Έχει πολύ μεγάλη οικονομική αξία. Το περιεχόμενο του διατίθεται νωπό, κατεψυγμένο, εγκυτιωμένο σε φυσικό ζωμό και μαγειρεμένο.
στρείδι Ειρηνικού
pacific oyster, japanese oysterhuître japonaise, huître du Pacifique
To ιαπωνικό στρείδι με λατινική ονομασία Ostrea gigas.
στρείδι πορτογαλικό
portuguese oysterhuître creuse, huître portugaise
To μαλάκιο με λατινική ονομασία Gryphea angulata. To μήκος του μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά. Ανάλογα με το βάρος του ταξινομείται σε πολύ μεγάλο 110 γραμμάρια, σε μεγάλο 80-110 γραμμάρια, σε μέτριο 50-80 γραμμάρια και σε μικρό 30-50 γραμμάρια.
στροζαπρέτι+
Ειδος ζυμαρικού.
σύγκλινο
laconian smoked pork meat, syglinoconfit de porc fumé de Laconie, syglino
Αλίπαστο παραδοσιακό κρεατοσκεύασμα της Μάνης. Παρασκευάζεται από τεμαχισμένο χοιρινό κρέας, το οποίο αφού αλατιστεί και καπνιστεί ψήνεται σε χοιρινό λίπος. Τοποθετείται σε πήλινα δοχεία και καλύπτεται με το ίδιο λίπος που χρησιμοποιήθηκε για το ψήσιμό του.