Γλωσσάρι

langue de chat

cat's tongues   
Μακρόστενα λεπτά μπισκότα, γνωστά στην Ελλάδα ως «γλώσσες», με τα οποία γαρνίρονται τα παγωτά.

licorice

licorice

Ο θάμνος με λατινική ονομασία Glycyrrhiza glabra. Τα ριζώματά του αποξηραμένα ή σε μορφή εκχυλίσματος έχουν μαύρο χρώμα και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ζαχαρωτών, φαρμακευτικών προϊόντων και σαν αρωματική ύλη στις καπνοβιομηχανίες.

lime

lime

Αν και ανήκει στην ίδια οικογένεια με το λεμόνι, το λάιμ είναι αρκετά ξινό, έχει πιο ζουμερή σάρκα, έντονο άρωμα και σκούρα πράσινη φλούδα. Χρησιμοποιείται σε κοκτέιλ, σε σούπες, σε μαρινάδες και σε διάφορα πιάτα με κρέας.

linzer torte

linzer torte

Τάρτα αυστριακής προέλευσης, φτιαγμένη με ζύμη μπριζέ που περιέχει αμύγδαλα. Μοιάζει με την πάστα-φλώρα αλλά γίνεται με μαρμελάδα φραγκοστάφυλο ή φραμπουάζ.

lupine seeds*

lupin

Είναι ένα όσπριο με μικρούς καρπούς όπως τα φασόλια και η σόγια. Τρώγονται μαγειρεμένα αλλά και φρέσκα, τουρσί, ξεφλουδισμένα ή μη, ως ορεκτικό ειδικά στη Ιταλία και τη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες όπως τα άσπρα πλατιά λούπινα που μοιάζουν με φασόλια. Υπάρχουν όμως και πολλές ποικιλίες που δεν τρώγονται γιατί περιέχουν τοξικές ουσίες. Τα λούπινα είναι μεγάλης αξίας γιατί περιέχουν πολλά απαραίτητα αμινοξέα, κάτι ασυνήθιστο για μια φυτική πρωτεϊνη.

lyonnaise *

lyonnaise   
Ο όρος δηλώνει ότι το πιάτο είναι παρασκευασμένο με τη μέθοδο της Λυών. Συνήθως τέτοια πιάτα περιέχουν κρεμμύδι. Η ομώνυμη σάλτσα είναι φτιαγμένη με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και άσπρο κρασί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε