Όροι 1 - 10 από 36
δακτυλιδόχηνα
brent goose
benache cravant, oie bernache
Η χήνα με λατινική ονομασία Branta bernicla. Προτιμά τα παραθαλάσσια μέρη και στη χώρα μας την συναντάμε σπάνια. Θεωρείται μέτριο θήραμα.
δαμάλι
adolescent bull
taureau adolescent
To αρσενικό βοειδές έως 3 ετών.
δαμαλίδα
heifer
génisse
Το θηλυκό βοειδές έως 3 ετών.
δαμάσκηνα Αζέν (Σκοπελίτικο)
agen (French) plum
prune d'Agen, prune d'Ente
Δαμασκήνα με ωοειδές σχήμα, γλυκούς καρπούς τα οποία καλλιεργούνται κυρίως για την παραγωγή ξηρών δαμάσκηνων.
δαμάσκηνα κουέτς
quetsche
quetsche
Μικρά δαμάσκηνα τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ζύμης ψωμιού και ποτών μπράντι.
δαμάσκηνο
plum
prune
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες δαμάσκηνων που διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και τη γεύση. Το χρώμα τους ποικίλει από μπλε-μαύρο μέχρι βυσσινί, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο, έχουν λεία φλούδα και σφιχτή ζουμερή σάρκα. Το φρούτο αυτό έχει αξιόλογη οικονομική σημασία τόσο ως νωπό ή αποξηραμένο, όσο και για την παρασκευή κομπόστας και μαρμελάδας. Η λατινική ονομασία της οικογενείας των δέντρων της δαμασκηνιάς είναι prunus domestica.
δαμάσκηνο αποξηραμένο
prune
pruneau
Αποξηραίνεται στον ήλιο για λόγους συντήρησης. Τα ξερά δαμάσκηνα καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, είναι θεραπευτικά για τους πονοκεφάλους από οινοποσία και δίνουν ενέργεια.
δαμάσκηνο Ιαπωνίας
japanese plum
prune japonaise
Φρούτο του δένδρου με λατινική ονομασία Prunus salicina. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή ποτού, τουρσί, ως υγιεινό τονωτικό, στη μαγειρική και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
δαμάσκηνο Ινδικό
baichi
prune de l'Inde
Τροπικό φρούτο με λατινική ονομασία Flacourtia indica. Έχει γλυκιά και όξυνη γέυση. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαρμελάδων, ζελέδων, κρασιού ενώ τα φύλλα και το ρίζωμα του δέντρου, για την παρασκευή φυτικού φαρμάκου για το δάγκωμα φιδιού.
δαμάσκηνο Μιραμπέλλα
mirabelle
prune mirabelle
Ονομάζονται και δαμάσκηνα τσέρι. Είναι πολύ μικρά και στρογγυλά άγρια δαμάσκηνα που φυτρώνουν σαν τα κεράσια. Η φλούδα τους μπορεί να είναι μαύρη, κόκκινη ή κίτρινη και συχνά πικρή σε αντίθεση με τη σάρκα τους η οποία είναι γλυκιά και ζουμερή. Τα χρυσά μιραμπέλλα είναι ιδανικά για τάρτες και σουφλέ.
Όροι 1 - 10 από 36