Γλωσσάρι

nam pla

nam pla

Ελαφριά σάλτσα ψαριού η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στην ταϋλανδέζικη κουζίνα και περιέχει αλάτι. Παρασκευάζεται από φρέσκο ψάρι, κυρίως από αντζούγιες αλλά και οποιοδήποτε άλλο ψάρι.

nature

nature   
Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται ένα υλικό που είναι απλώς βρασμένο σε νερό με αλάτι.

navarin

navarin   
Κλασικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας με αρνάκι, πατάτες, μανιτάρια και κρεμμύδια.

neufchâtel

neufchâtel
neufchatel cheese   
Μαλακό τυρί που παράγεται στην περιοχή της Νορμανδίας. Είναι ένα από τα παλαιότερα τυριά της Γαλλίας και ωριμάζει με μούχλα για 8-10 εβδομάδες. Εξωτερικά έχει ένα σκληρό λευκό περίβλημα που τρώγεται έχει κοκκώδη υφή και πωλείται σε σχήμα καρδιάς. Μοιάζει με το καμεμπέρ αλλά η γεύση του είναι πιο αλμυρή και πιο έντονη. Έχει άρωμα και γεύση μανιταριών.

niçoise

nicoise   
Ο όρος υποδηλώνει την παρασκευή ενός πιάτου με τη μέθοδο της Νίκαιας. Τα πιάτα με αυτήν την ονομασία περιέχουν σκόρδο, αντζούγια, ελιές, τομάτες και φρέσκα φασολάκια. Το πιο φημισμένο πιάτο είναι η σαλάτα νισουάζ.

noisette

noisette   
Στρογγυλό κομμάτι από ξεκοκαλισμένη αρνίσια ή βοδινή σπάλα. Το κρέας τυλίγεται και δένεται σφιχτά με σπάγκο. Κατόπιν κόβεται σε φέτες και μαγειρεύεται.

noix*

noix*

noodles

noodles

Τα νουντλς φτιάχνονται από μια ποικιλία από ζύμες (ρύζι, σιτάρι, σίκαλη, πατάτα, καλαμπόκι, όσπρια, καρύδια) και το σχήμα τους μπορεί να διαφέρει. Συνήθως μαγειρεύονται σε βραστό νερό όπως τα μακαρόνια. Ανάλογα με τον τύπο των νουντλ, μαγειρεύονται στεγνά ή κατεψυγμένα.

nougat

nougat   
Μικρό γλύκισμα φτιαγμένο με ζάχαρη, μέλι, ασπράδι αυγού και αμύγδαλα.

nuoc-mâm*

nuoc-mâm*
fish sauce   
Σάλτσα που παρασκευάζεται από τη ζύμωση ψαριών σε άλμη. Είναι βασικό υλικό και χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες του Βιετνάμ και της Ταϋλάνδης. Η ζύμωση διαρκεί 1 χρόνο σε ξύλινα βαρέλια. Η πιο γνωστή σάλτσα νουόκ μαμ παρασκευάζεται από αντζούγιες, ενώ υπάρχουν και άλλες παρασκευασμένες από καλαμάρια ή μείγματα ψαριών.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε