Όροι 1 - 10 από 73
cabernet franc*
cabernet franc vine
Το cabernet franc είναι από τις σημαντικότερες μαύρες ποικιλίες σταφυλιών παγκοσμίως. Προορίζεται κυρίως για ανάμειξη με τις ποικιλίες cabernet sauvignon και merlot, μπορεί όμως να οινοποιηθεί και μόνο του. Το κρασί που παράγει είναι πιο ελαφρύ γευστικά από το cabernet sauvignon, έχει ένα απαλό κόκκινο χρώμα και ένα ελαφρύ πιπεράτο άρωμα.
cabernet sauvignon*
cabernet sauvignon vine
Μία από τις πιο αναγνωριμένες ευρέως κόκκινες ποικιλίες σταφυλιών κρασιού. Η δημοτικότητα της ποικιλίας συχνά αποδίδεται στην ευκολία της καλλιέργιας, γι' αυτό και το συναντάμε παντού. Τα σταφύλια αυτής της ποικιλίας έχουν χοντρή φλούδα, συνεπώς είναι πολύ ανθεκτικά. Το cabernet sauvignon έχει ισχυρές τανίνες, γι' αυτό συχνά αναμειγνύεται με άλλες ποικιλίες όπως η merlot. Tο Cabernet μόνο του δίνει σκληρά και δυνατά κρασιά.
Caciocavallo Podolico
caciocavallo*
caciocavallo cheese
Ημίσκληρο τυρί το οποίο παράγεται στη νότια Ιταλία, έχει όμως πολλές τοπικές ποικιλίες. Παρασκευάζεται από πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό ή γάλα βουβαλιού και μπορεί να καπνιστεί. Τις πρώτες 30 μέρες ωρίμανσής του έχει γλυκιά γεύση και βουτυρώδη υφή. Μετά τις 90 μέρες η γεύση του γίνεται καυτερή.
caesar salad *
salade César
Σαλάτα με φύλλα από γαλλικό μαρούλι, φιλέτα αντζούγιας, κρουτόν αρωματισμένα με σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα και βινεγκρέτ μαγιονέζα.
canapé
canapé
Λεπτές φέτες ψωμιού κομμένες σε διάφορα σχήματα με κουπάτ, αλειμμένες με βούτυρο και γαρνιρισμένες με διάφορα υλικά. Σερβίρονται ως ορεκτικό.
cannele
cinnamon
Κόψιμο ενός λαχανικού με ειδικό εργαλείο σχηματίζοντας ραβδώσεις.
cannelloni
cannelloni
Μεγάλα στρογγυλά ζυμαρικά που μοιάζουν με σωλήνα. Αφού βράσουν, γεμίζονται με κιμά και ψήνονται στο φούρνο.
cantaloupe
rockmelon
Ποικιλία πεπονιού που ευδοκιμεί κυρίως στην Αμερική. Σερβίρεται σαν ορεκτικό πάνω σε θρυμματισμένο πάγο.
capon
chapon
Μικρό αρσενικό κοτοπουλάκι, ευνουχισμένο σε μικρή ηλικία και θρεμμένο με καλαμπόκι μέχρι να παχύνει αρκετά. Το κρέας του είναι αρκετά ζουμερό και εύγευστο λόγω του λίπους που έχει.
Όροι 1 - 10 από 73