Γλωσσάρι

ωρίμανση αλλαντικών

ωρίμανση αλλαντικών
sausage maturation    maturation de saucissons secs

Το σύνολο των μεταβολών της κρεατόμαζας των αλλαντικών που καθιστούν τα προϊόντα αυτά κατάλληλα κατανάλωση. Μετά την ωρίμανση τα αλλαντικά γίνονται εύγευστα, ευμάσητα και συντηρήσιμα για ικανό χρόνο.

ωρίμανση κρέατος

ωρίμανση κρέατος
meat ag(e)ing    maturation de la viande

Η βαθμιαία μετατροπή του κρέατος από σκληρό, ανθεκτικό και στεγνό σε τρυφερό, μαλακό και χυμώδες.

ωρίμανση τυριών

ωρίμανση τυριών
cheese ripening    affinage

Τελευταίο στάδιο της διαδικασίας παραγωγής. Γίνεται σε κλιματιζόμενους χώρους και διαρκεί από λίγες εβδομάδες μέχρι αρκετούς μήνες, ανάλογα με το είδος του τυριού.

ωτίδες

ωτίδες
otididae    otididés

Οικογένεια μεγαλόσωμων πτηνών με μακρυά πόδια όπως ο αγριόγαλος και η χαμωτίδα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε