Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 11

ιβίσκος σαβδαρίφη

ιβίσκος σαβδαρίφη
jamaica sorel    roselle de la Guinée

Αφέψημα από φύλλα του φυτού με λατινική ονομασία Hibiscus sabdariffa. Έχει κόκκινο χρώμα, ευχάριστη γεύση και άρωμα. Από τους κάλυκες αυτού του ιβίσκου παρασκευάζονται σακχαρόπηκτα και ένα δροσιστικό ποτό.

ικανότητα συντήρησης

ικανότητα συντήρησης
keeping quality    aptitude à la conservation

Η ιδιότητα κάθε τροφίμου να διατηρεί αναλλοίωτους τους οργανοληπτικούς του χαρακτήρες και κατά συνέπεια την ποιότητά του για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

ινδικοτίνη-Ε132

ινδικοτίνη-Ε132
indigotin    indigotine

Συνθετική χρωστική ύλη (χρώματος γαλάζιου) της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων.

ινούλα

ινούλα
elecampane    inule

Το φυτό με λατινική ονομασία Inula helenium, του οποίου το ρίζωμα διακρίνεται για την αρωματική και υπόπικρη γεύση του. Χρησιμοποιείται τόσο ως αρτυματική ύλη, όσο και για την παρασκευή βερμούτ και άλλων οινοπνευματωδών ποτών.

ινώδες

ινώδες
fibrin    fibrine

Η αδιάλυτη πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του λευκώματος του αυγού στην αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική και ως συνδετικό στην αλλαντοποιία.

ιπποφαές

ιπποφαές
hippophae berry    baie de l'hippophaé

Το φρούτο του δέντρου Hippophae rhamnoides, έχει πορτοκαλί χρώμα και υπόξινη γεύση. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαρμελάδας και χυμών.

ιριδίδες-κρόκος

ιριδίδες-κρόκος
iridaceae    iridacées

Οικογένεια μονοκοτυληδόνων φυτών με χαρακτηριστικό φυτό τον Κρόκο.

Ιτάλικο - Italico

Ιτάλικο   -  Italico
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 60 μέρες, το μέγεθός του είναι 15-20 εκατοστά διάμετρο, 8-12 εκατοστά ύψος, 1-2 κιλά βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με αφρίζων λευκό κρασί, ωμά κρεμμύδια και σέλερι.

Ιτάλικο - Italico

Ιτάλικο  -  Italico
Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωση του διαρκεί λιγότερο από 60 ημέρες και είναι στρόγγυλο.

ιχθυάλευρο

ιχθυάλευρο
fish meal    farine de poisson

Παράγεται από αλιεύματα ή υποπροϊόντα της επεξεργασίας τους. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες, φωσφορικό ασβέστιο και χρησιμοποιείται κυρίως ως ζωοτροφή ή πτηνοτροφή.
Όροι 1 - 10 από 11
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε