Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 174

Α καζινκά

Α καζινκά
A Casinca

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1 ½ -4 μήνες, το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 3 εκατοστά ύψος, 400 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με λευκό κρασί.

α λα

α λα
a la    à la

Υποδηλώνει τον τρόπο με τον οποίο είναι μαγειρεμένο το φαγητό. Έτσι το α λα γκρεκ σημαίνει ότι χρησιμοποιείται λάδι ελιάς και ελληνικά μυρωδικά.

Α φιλιτά

Α φιλιτά
A Filetta

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 6 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 10 εκατοστά διάμετρο, 3 εκατοστά ύψος, 350 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με λευκό ή κόκκινο κρασί.

αβιταμίνωση

αβιταμίνωση
avitaminosis    avitaminose

Παθολογική κατάσταση του οργανισμού απο την έλλειψη ή ανεπάρκεια μίας ή περισσοτέρων βιταμινών.

αβοκάντο

αβοκάντο
avocado    avocat

Ο καρπός του δέντρου με λατινική ονομασία Persea americana. To avoado έχει βαθύ πράσινο φλοιό, σαρκώδη, βουτυράτη σάρκα, χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές σαλάτας και σε πολλά ντιπς. Το πιο χαρακτηριστικό είναι το Guacamole (γουακαμόλε).

αγαρ-άγαρ

αγαρ-άγαρ
agar    agar-agar

Εξάγεται από θαλάσσια φύκη με λατινική ονομασία Gelidium, Gracilaria, Sphaerococcus euchema και είναι ζελατινώδη ουσία. Χρησιμοποιείται σαν συστατικό σε γλυκά σε όλη την Ασία, ως πηκτικό μέσο είναι υποκατάστατο της ζωικής ζελατίνης και χρησιμοποιείται σε χορτοφαγικά προϊόντα.

αγαρικό κηπευτικό-ασπρομανίταρο-μανιτάρι καμπέστ

αγαρικό κηπευτικό-ασπρομανίταρο-μανιτάρι καμπέστ
meadow mushroom    agaric champêtre

Λευκό καλλιεργήσιμο μανιτάρι με λατινική ονομασία Agaricus campestris. Έχει διάμετρο 3-10 εκατοστά και ύψος 5-8 εκατοστά και είναι από τα πιο εμπορικά μανιτάρια.

αγαύη τεκουϊλανή

αγαύη τεκουϊλανή
mexican agave    agave de Mexique

To φυτό με λατινική ονομασία Agave tequilana. Χρησιμοποιείται μετά από ζύμωση για την παρασκευή της τεκίλας.

αγγελική

αγγελική
angelica    angélique

Το φυτό με λατινική ονομασία Angelica arhangelica. Οι νεαροί βλαστοί και η ρίζα του χρησιμοποιούνται ως άρτυμα. Έχει ευχάριστο άρωμα ενώ η γεύση του είναι υπόπικρη και καυστική.

αγγουράκια

αγγουράκια
gherkins    cornichons

Τα πολύ μικρού μεγέθους αγγούρια ειδικών ποικιλιών της αγγουριάς, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τουρσιών.
Όροι 1 - 10 από 174
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε