Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 239

Σα ρολέ

Σα ρολέ
Charolais

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-6 εβδομάδες και το μέγεθός του είναι 4,5 εκατοστά διάμετρο, 7,5 εκατοστά ύψος, 120 γρ. βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με φρουτώδες κρασί καρύδια και κάστανα.

σαββατιανό

σαββατιανό
savatiano vine    savatiano (cépage)

Λευκή ποικιλία αμπέλου η οποία καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τους αμπελώνες της Αττικής, Βοιωτίας και Ευβοίας.

σάγο-άμυλο φοινικόδεντρου

σάγο-άμυλο φοινικόδεντρου
sago    sagou

Το κοκκιώδες άμυλο που εξάγεται από το φοινικοδέντρο με λατινική ονομασία Metroxylon rumphui.

σακχαρίνη-ζαχαρίνη

σακχαρίνη-ζαχαρίνη
saccharin    saccharine

Συνθετικό υποκατάστατο της ζάχαρης.

σακχαρόζη

σακχαρόζη
sucrose    sacharose

Αποτελείται από γλυκόζη και οπωροσάκχαρο. Υπάρχει κυρίως στο ζαχαροκάλαμο (20%) και στα ζαχαρότευτλα (16%). Είναι γνωστή ως ζάχαρη και ανάλογα με την προέλευσή της ως καλαμοσάκχαρο ή τευτλοσάκχαρο.

σαλαβούρδος

σαλαβούρδος
greater fork-beard    petite lingue

Το ψάρι με λατινική ονομασία Phycis blennioides. To μήκος του φτάνει τα 40 εκατοστά και η σάρκα του δεν εκτιμάται ιδιαίτερα.

σαλάμι

σαλάμι
salami    saucisson

Κρεατοσκεύασμα το οποίο έχει υποστεί πλήρη επεξεργασία. Γεμίζεται σε φυσικά ή τεχνητά περιβλήματα μήκους 20 εκατοστών περίπου και διαμέτρου 4-5 εκατοστά και σερβίρεται όπως είναι σε φέτες.

σαλάμι αέρος

σαλάμι αέρος
dry sausages    saucissons secs

Παραμένουν σε ειδικούς θαλάμους από 3 ημέρες μέχρι 6 μήνες προς ωρίμανση και μερική αφυδάτωση. Γεμίζονται συνήθως σε περιβλήματα διαμέτρου 4-9 εκατοστά και σερβίρονται όπως είναι σε φέτες. Η περιεκτικότητα τους σε λίπος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 45%.

σαλάμι βραστό

σαλάμι βραστό
cooked sausage    saucisson cuit

Κρεατοσκεύασμα το οποίο έχει υποστεί πλήρη επεξεργασία. Γεμίζεται σε φυσικά ή τεχνητά περιβλήματα μήκους 20 εκατοστών περίπου και διαμέτρου 4-5 εκατοστών. Σερβίρεται όπως είναι σε φέτες.

σαλάμι ημίξηρο

σαλάμι ημίξηρο
semi-dry cured sausage    saucissons demi-secs

Παρασκευάζονται όπως τα αλλαντικά αέρος με τη διαφορά ότι μετά τη μερική τους ωρίμαση, υπόκεινται σε θερμική επεξεργασία. Η περιεκτικότητά τους σε λίπος είναι 35%.
Όροι 1 - 10 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε