Όροι 1 - 10 από 78
χάβαρο
bearded horse mussel
moule barbue
Είδος μυδιού με λατινική ονομασία modiola barbata. Το μήκος του φτάνει τα 4 εκατοστά και τρώγεται ωμό, είναι ασφαλέστερο όμως αν μαγειρευτεί.
χάβαρο κίτρινο
golden carpet-shell
clovisse jaune
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Τapes aureus. To μηκος του φτάνει τα 4 εκατοστά.
χαβιάρι
caviar
caviar
Αλίπαστα αυγά ψαριών.
χαβιάρι Δανίας
lumpfish roe caviar
oeufs de lompe
Χαβιάρι από αυγά του ψαριού με λατινική ονομασία Cyclopterus lumpus, χρωματισμένο μαύρο ή κόκκινο.
χαβιάρι κορεγόνου
whitefish caviar
caviar de coregone
Παράγεται στις ΗΠΑ από αυγά του ψαριού με λατινική ονομασία Coregonus clupeaformis. Χρωματίζεται μαύρο με διάλυμα καραμελοποιημένης ζάχαρης.
χαβιάρι κυκλοπτέρου
lumpfish roe caviar
oeufs de lompe
Χαβιάρι από αυγά του ψαριού με λατινική ονομασία Cyclopterus lumpus χρωματισμένο μαύρο ή κόκκινο. Λέγεται και χαβιάρι Δανίας.
χαβιάρι μαύρο
black caviar
caviar noir
Παράγεται από αυγά του οξυρρύγχου. Το εκλεκτότερο, γνωστό ως Belluga, παράγεται στη Ρωσία από αυγά του ψαριού με λατινική ονομασία Acipenser huso. Παράγεται και από αυγά του κοινού Οξυρρύγχου (acipenser sturio), του αστεροειδούς Οξυρρύγχου (acipencer stellatus) και άλλων ψαριών αυτού του γένους (Οξυρρύγχου Αμερικής, Οξυρρύγχου Σιβηρίας κ.ά.). Το χαβιάρι από αυγά του αστεροειδούς Οξυρρύγχου είναι γνωστό ως Sevruga. Θεωρείται διεθνώς, ως το πιο εκλεκτό έδεσμα. Διατίθεται σε δύο κυρίως τύπους, σπυρωτό και συμπιεσμένο.
χαβιάρι μαύρο σπυρωτό
granular black caviar
caviar noir en grains
Είναι το καλύτερο. Παράγεται από αυγά που δεν είναι τελείως ώριμα.
χαβιάρι μαύρο συμπιεσμένο
pressed black caviar
caviar noir pressé
Παράγεται στο τέλος της εποχής. Έχει μορφή ενιαίας μάζας με αυγά που έχουν σε μεγάλο ποσοστό σπάσει.
χαιρέφυλλο (σαρκόρριζο)
bulbous chevril
cerfeuil bulbeux
Το φυτό με λατινική ονομασία Chaerophyllum bulbosum. Οι εδώδιμες ρίζες του έχουν υπόγλυκη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα. Χρησιμοποιούνται όπως τα καρότα.
Όροι 1 - 10 από 78