Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 78

χάβαρο

χάβαρο
bearded horse mussel    moule barbue

Είδος μυδιού με λατινική ονομασία modiola barbata. Το μήκος του φτάνει τα 4 εκατοστά και τρώγεται ωμό, είναι ασφαλέστερο όμως αν μαγειρευτεί.

χάβαρο κίτρινο

χάβαρο κίτρινο
golden carpet-shell    clovisse jaune

Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Τapes aureus. To μηκος του φτάνει τα 4 εκατοστά.

χαβιάρι

χαβιάρι
caviar    caviar

Αλίπαστα αυγά ψαριών.

χαβιάρι Δανίας

χαβιάρι Δανίας
lumpfish roe caviar    oeufs de lompe

Χαβιάρι από αυγά του ψαριού με λατινική ονομασία Cyclopterus lumpus, χρωματισμένο μαύρο ή κόκκινο.

χαβιάρι κορεγόνου

χαβιάρι κορεγόνου
whitefish caviar    caviar de coregone

Παράγεται στις ΗΠΑ από αυγά του ψαριού με λατινική ονομασία Coregonus clupeaformis. Χρωματίζεται μαύρο με διάλυμα καραμελοποιημένης ζάχαρης.

χαβιάρι κυκλοπτέρου

χαβιάρι κυκλοπτέρου
lumpfish roe caviar    oeufs de lompe

Χαβιάρι από αυγά του ψαριού με λατινική ονομασία Cyclopterus lumpus χρωματισμένο μαύρο ή κόκκινο. Λέγεται και χαβιάρι Δανίας.

χαβιάρι μαύρο

χαβιάρι μαύρο
black caviar    caviar noir

Παράγεται από αυγά του οξυρρύγχου. Το εκλεκτότερο, γνωστό ως Belluga, παράγεται στη Ρωσία από αυγά του ψαριού με λατινική ονομασία Acipenser huso. Παράγεται και από αυγά του κοινού Οξυρρύγχου (acipenser sturio), του αστεροειδούς Οξυρρύγχου (acipencer stellatus) και άλλων ψαριών αυτού του γένους (Οξυρρύγχου Αμερικής, Οξυρρύγχου Σιβηρίας κ.ά.). Το χαβιάρι από αυγά του αστεροειδούς Οξυρρύγχου είναι γνωστό ως Sevruga. Θεωρείται διεθνώς, ως το πιο εκλεκτό έδεσμα. Διατίθεται σε δύο κυρίως τύπους, σπυρωτό και συμπιεσμένο.

χαβιάρι μαύρο σπυρωτό

χαβιάρι μαύρο σπυρωτό
granular black caviar    caviar noir en grains

Είναι το καλύτερο. Παράγεται από αυγά που δεν είναι τελείως ώριμα.

χαβιάρι μαύρο συμπιεσμένο

χαβιάρι μαύρο συμπιεσμένο
pressed black caviar    caviar noir pressé

Παράγεται στο τέλος της εποχής. Έχει μορφή ενιαίας μάζας με αυγά που έχουν σε μεγάλο ποσοστό σπάσει.

χαιρέφυλλο (σαρκόρριζο)

χαιρέφυλλο (σαρκόρριζο)
bulbous chevril    cerfeuil bulbeux

Το φυτό με λατινική ονομασία Chaerophyllum bulbosum. Οι εδώδιμες ρίζες του έχουν υπόγλυκη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα. Χρησιμοποιούνται όπως τα καρότα.
Όροι 1 - 10 από 78
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε