Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 70

ραβέντι

ραβέντι
rhubarb    rhubarbe

Το φυτό με λατινική ονομασία Rheum rhaponticum. Με τους μίσχους του παρασκευάζεται κομφιτούρα και κομπόστα.

ραβέντι Κίνας

ραβέντι Κίνας
turkey rhubarb    rhubarbe de Chine

Το φυτό με λατινική ονομασία Rheum palmatum. Τα ριζώματά του έχουν φαρμακευτικές και αρωματικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα για την παρασκευή αποσταγμάτων. Με τους ποδίσκους των φύλλων του παρασκευάζονται ζελέδες και μαρμελάδες.

Ραβετζόλο - Raveggiolo

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, μαλακό, με προέλευση την Ιταλία και παράγεται από πρόβειο ή αγελαδινό γάλα.

ραβιόλι+

ραβιόλι+
Είδος ζυμαρικού.

Ραγκουζάνο - Ragusano

Ραγκουζάνο  -  Ragusano
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση τη Σικελία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-12 μήνες, το μέγεθός του είναι 43-55 εκατοστά μήκος, 15-18 εκατοστά πλάτος, 15-18 εκατοστά ύψος, 10-16 κιλά βάρος και είναι τετράγωνο. Σερβίρεται με λευκό κρασί και μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και σκόρδο ενώ στη συνέχεια περιχύνεται με λευκό ξύδι και ρίγανη.

ραδίκι

ραδίκι
chicory    chicorée sauvage

Το φυτό με λατινική ονομασία Cichorium intybus. Τρώγεται βραστό ή μαγειρευτό.

ραδίκι λευκόφυλλο

ραδίκι λευκόφυλλο
french endive    endive, chicorée de Bruxelles

Το φυτό με λατινική ονομασία Cichorium intybus var. foliosum. Θεωρείται από τα πιο εκλεκτά λαχανικά. Τρώγεται ωμό ως σαλάτα και μαγειρευτό.

ρακί

ρακί
arak    arack

Απόσταγμα των ανατολικών χωρών της Μεσογείου, των Ινδιών και αρκετών χωρών της Αφρικής. Γίνεται με απόσταξη ζυμωθέντων φρούτων ή δημητριακών καρπών που παράγει η κάθε χώρα.

ραπάνι

ραπάνι
radish    radis

Η γογγυλώδης ρίζα του φυτού με λατινική ονομασία Raphanus sativus. Τρώγεται ωμό.

Ρασκέρα - Raschera

Ρασκέρα  -  Raschera
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-3 μήνες, το μέγεθός του είναι 30-40 εκατοστά διάμετρο, 6-9 εκατοστά ύψος, 5-8 κιλά βάρος και είναι τετράγωνο με στρογγυλές γωνίες. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί πλούσιο σε αρώματα και είναι ιδανικό για φοντί.
Όροι 1 - 10 από 70
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε