Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 28

saffron

saffron

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά στον κόσμο. Είναι οι στήμονες του άνθους του φυτού κρόκος και μαζεύονται με το χέρι. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική για να δώσουν άρωμα και χρώμα σε σούπες και σάλτσες. Το σαφράν αποτελεί βασικό συστατικό για την παέγια, την μπουγιαμπέσα και το ριζότο α λα μιλανέζ.

saignant

saignant cooking, rare cooking   
Το μέτριο ψήσιμο ενός κρέατος ώστε να υπάρχει αίμα στο εσωτερικό του.

saint Pierre

john Dory   
Μεσογειακό ψάρι γνωστό στην Ελλάδα ως χριστόψαρο. Είναι εύγευστο, με άσπρη σφιχτή σάρκα. Μαγειρεύεται συνήθως βραστό.

sake

saké

Το εθνικό ποτό της Ιαπωνίας. Φτιάχνεται από ρύζι και πίνεται ζεστό. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται στην παρασκευή μαρινάδας ή σάλτσας τεριγιάκι.

saltimbocca

saltimbocca

Ιταλική σπεσιαλιτέ με μικρά μοσχαρίσια εσκαλόπ, γεμιστά με προσούτο και φρέσκο φασκόμηλο.

sambuca

sambuca

Λικέρ ιταλικής προέλευσης με άρωμα γλυκάνισου, όχι πολύ γλυκό, το οποίο σερβίρεται με 2-3 ψημένους κόκκους μαύρου καφέ να επιπλέουν στο ποτήρι.

sangria

sangria

Ισπανικό ποτό φτιαγμένο με γλυκό κόκκινο κρασί, κομμάτια φρέσκου φρούτου, συνήθως πορτοκαλιού ή λεμονιού, με κανέλα και γαρίφαλο.

sashimi

sashimi

Γιαπωνέζικο πιάτο με ωμό ψάρι κομμένο σε λεπτές φέτες ή μαλάκια. Συνήθως γαρνίρεται με ρεπάνι daikon και σερβίρεται με σάλτσα σόγιας.

satay seasoning mix

épices à saté

Μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη. Περιέχει φυστίκια, γάλα καρύδας, πιπεριά, σάλτσα σόγιας, κάρυ, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι και σουσάμι. Έχει κόκκινο χρώμα, είναι ελαφρώς πικάντικο και χρησιμοποιείται κυρίως στην ταϋλανδέζικη και κινεζική κουζίνα.

sauce mornay

mornay sauce   
Σάλτσα που παράγεται από την μπεσαμέλ με την προσθήκη κρόκου αυγού και τριμμένης γραβιέρας.
Όροι 1 - 10 από 28
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε