Όροι 1 - 10 από 28
saffron
saffron
Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά στον κόσμο. Είναι οι στήμονες του άνθους του φυτού κρόκος και μαζεύονται με το χέρι. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική για να δώσουν άρωμα και χρώμα σε σούπες και σάλτσες. Το σαφράν αποτελεί βασικό συστατικό για την παέγια, την μπουγιαμπέσα και το ριζότο α λα μιλανέζ.
saignant
saignant cooking, rare cooking
Το μέτριο ψήσιμο ενός κρέατος ώστε να υπάρχει αίμα στο εσωτερικό του.
saint Pierre
john Dory
Μεσογειακό ψάρι γνωστό στην Ελλάδα ως χριστόψαρο. Είναι εύγευστο, με άσπρη σφιχτή σάρκα. Μαγειρεύεται συνήθως βραστό.
sake
saké
Το εθνικό ποτό της Ιαπωνίας. Φτιάχνεται από ρύζι και πίνεται ζεστό. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται στην παρασκευή μαρινάδας ή σάλτσας τεριγιάκι.
saltimbocca
saltimbocca
Ιταλική σπεσιαλιτέ με μικρά μοσχαρίσια εσκαλόπ, γεμιστά με προσούτο και φρέσκο φασκόμηλο.
sambuca
sambuca
Λικέρ ιταλικής προέλευσης με άρωμα γλυκάνισου, όχι πολύ γλυκό, το οποίο σερβίρεται με 2-3 ψημένους κόκκους μαύρου καφέ να επιπλέουν στο ποτήρι.
sangria
sangria
Ισπανικό ποτό φτιαγμένο με γλυκό κόκκινο κρασί, κομμάτια φρέσκου φρούτου, συνήθως πορτοκαλιού ή λεμονιού, με κανέλα και γαρίφαλο.
sashimi
sashimi
Γιαπωνέζικο πιάτο με ωμό ψάρι κομμένο σε λεπτές φέτες ή μαλάκια. Συνήθως γαρνίρεται με ρεπάνι daikon και σερβίρεται με σάλτσα σόγιας.
satay seasoning mix
épices à saté
Μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη. Περιέχει φυστίκια, γάλα καρύδας, πιπεριά, σάλτσα σόγιας, κάρυ, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι και σουσάμι. Έχει κόκκινο χρώμα, είναι ελαφρώς πικάντικο και χρησιμοποιείται κυρίως στην ταϋλανδέζικη και κινεζική κουζίνα.
sauce mornay
mornay sauce
Σάλτσα που παράγεται από την μπεσαμέλ με την προσθήκη κρόκου αυγού και τριμμένης γραβιέρας.
Όροι 1 - 10 από 28