Γλωσσάρι

Όροι 11 - 20 από 28

sauce remoulade

remoulade sauce   
Κρύα σάλτσα που αποτελείται από μαγιονέζα στην οποία προσθέτουμε επιπλέον μουστάρδα σε σκόνη και άρωμα αντζούγιας. Ως γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε κάππαρη, ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί, εστραγκόν και μαϊντανό.

saucisses

fresh sausages   
Μικρά φρέσκα λουκάνικα από χοιρινό κρέας γαλλικής προέλευσης. Γίνονται ψητά στη σχάρα αλλά χρησιμοποιούνται και σε σούπες λαχανικών.

saumure

brine   
Υγρό ή ξηρό παρασκεύασμα με αλάτι και νιτρικό κάλιο που χρησιμεύει στο πάστωμα κρεάτων. Κοινώς η άλμη, γνωστή ως «σαλαμούρα».

savarin

savarin   
Είδος κέικ με ζύμη για μπαμπά χωρίς σταφίδα. Αφού ψηθεί μουσκεύεται με σιρόπι και ρούμι, ενώ στο κέντρο γεμίζεται με σαντιγί.

savoy cabbage

chou de Milan

Κραμπολάχανο ή λάχανο Μιλάνου. Το savoy cabbage έχει σγουρά φύλλα και σκούρο χρώμα. Μόνο μερικά εξωτερικά φύλλα έχουν σκούρο πράσινο χρώμα και σκληρή σύσταση, ενώ το εσωτερικό του είναι κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο. Παρά την άγρια όψη του είναι πολύ τρυφερό και γλυκό. Μαγειρεύεται γρήγορα, εύκολα και σε λίγο χρόνο. Το savoy cabbage πήρε το όνομά του από την περιοχή Savoy, ένα μεσαιωνικό δουκάτο στα σύνορα της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας. Στην Ιταλία ονομάζεται cavolo verza.

sevruga caviar

caviar sevruga

Εκλεκτή ποικιλία χαβιαριού με μικρούς κόκκους και πρασινωπό μαύρο χρώμα.

shiitake

champignon shiitake

Είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι το οποίο προέρχεται από την Ασία και μεγαλώνει σε δάση. Το μανιτάρι shiitake είναι το δεύτερο πιο καλλιεργήσιμο εδώδιμο μανιτάρι στον κόσμο.

shortbread

shortbread, sablés écossais

Είναι ένας τύπος άζυμου μπισκότου, φτιαγμένο από λευκή ζάχαρη, βούτυρο και αλεύρι βρώμης. Η ζύμη η οποία μοιάζει με αυτή του κουραμπιέ, όταν ψηθεί πασπαλίζεται με ζάχαρη και κόβεται σε κομμάτια σχήματος μπισκότου. Είναι παραδοσιακό γλυκό της Αγγλίας και συνοδεύει συνήθως το τσάι.

snow peas

mange tout

Είναι νεαρή ποικιλία αρακά. Τρώγεται τόσο το εξωτερικό τμήμα τους όσο και το εσωτερικό. Άλλες ονομασίες είναι sugar peas ή sugar snap peas, mange tout. Mange tout είναι η γαλλική ονομασία και σημαίνει «τρώγεται ολόκληρο».

sorbet

sorbet   
Ένα από τα πρώτα παγωμένα επιδόρπια στην ιστορία της γαστρονομίας. Μοιάζει με τη γρανίτα αλλά τα συστατικά του ακολουθούν συγκεκριμένες αναλογίες από χυμό ή πολτό φρούτων, λικέρ ή αλκοόλ, σιρόπι και αρωματικές ουσίες. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι ή σε μπολ.
Όροι 11 - 20 από 28
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε