Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 580

μαγιά αρτοποιίας

μαγιά αρτοποιίας
leaven    levain

Επιλεγμένες φυλές του ζυμομύκητα με λατινική ονομασία Sacharomyces cereviciae, οι οποίες αναπαράγονται σε βιομηχανική κλίμακα και διατίθενται σε μορφή ξηρών κύβων. Προκαλούν τη ζύμωση των υδατανθράκων με παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο φουσκώνει τη ζύμη. Η παραδοσιακή ζύμη, το προζύμι, προέρχεται από το ζύμωμα της προηγούμενης ημέρας.

μαγιά μπύρας

μαγιά μπύρας
yeast, barm    levure de bière

Ο μύκητας με λατινική ονομασία Saccharomyces cerevisiae ή Saccharomyces carisbergensis ο οποίος προκαλεί την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή της μπύρας.

μαγιά τεχνητή-μπέικιν πάουντερ

μαγιά τεχνητή-μπέικιν πάουντερ
baking powder    levure chimique

Χημική ζύμη η οποία περιέχει διττανθρακικό νάτριο και μία όξινη ουσία. Χρησιμοποιείται για το φούσκωμα του ζυμαριού γλυκισμάτων.

μαγιάτικο

μαγιάτικο
amber jack    sériole

Τo ψάρι με λατινική ονομασία Seriola Dumerili. Έχει εύγευστη σάρκα.

μάγουλα

μάγουλα
cheek meat    maigre de goue

Ανήκουν στα παραπροϊόντα κρέατος. Αποτελούνται από τους μασητήρες μυς και χρησιμοποιούνται κυρίως στην αλλαντοποιία αλλά και τη μαγειρική.

μαδέρα

μαδέρα
madeira    madère

Ονομασία προελεύσεως κρασιού από την ομώνυμη νήσο της Πορτογαλίας. Παρασκευάζεται ως ξηρός οίνος.

μαίνουλα

μαίνουλα
cackarel    mendole commune

Το ψάρι με λατινική ονομασία Maena maena. To μήκος του φτάνει τα 25 εκατοστά.

μαϊντανός

μαϊντανός
parsley    persil

To ποώδες φυτό με λατινική ονομασία Petroselinum crispum. Τα φύλλα, οι τρυφεροί βλαστοί και τα σπέρματα χρησιμοποιούνται σε πολλά εδέσματα ως αρωματικό.

μαϊντανός σγουρός

μαϊντανός σγουρός
curled parsley    persil frisé

Ποικιλία μαϊντανού με σγουρά φύλλα που χρησιμοποιείται κυρίως ως γαρνιτούρα.

μακαντάμια

μακαντάμια
macadamia nut    noix du Queensland, noix macadamia

βλ. φουντούκι Αυστραλίας.
Όροι 1 - 10 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε