Το λάδι που εξάγεται από τα σπέρματα του ηλιάνθου ή ήλιου. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, γλυκά καθώς και για τηγάνισμα.
ηπατέλαιο
fish liver oilhuile de foie de poisson
Το έλαιο που εξάγεται από το συκώτι θαλλασινών θηλαστικών ή ψαριών. Ανήκει περισσότερο στην κατηγορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε βιταμίνες, κυρίως Α και D.
ηράκλειο
hogweedberce spondyle
To φυτό με λατινική ονομασία heracleum sphondulium. Οι τρυφεροί του βλαστοί τρώγονται ως νοπό ή βρασμένο λαχανικό σε σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο σε σούπες.
Μήνυμα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε