Αγγλική φυλή χοίρων, η οποία εκτρέφεται σε μεγάλη κλίμακα στις ΗΠΑ. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρίχωμα. Σ' όλο το σώμα είναι μαύρο γυαλιστερό, εκτός από τα δύο μπροστινά πόδια και μία λωρίδα, η οποία περνά από την ακρωμία, που είναι λευκά.
χουλιαρόπαπια
shovelercanard souchet
Η αποδημητική πάπια με λατινική ονομασία Spatula clypeata. Έχει εύγευστο κρέας, περίπου όπως η πρασινοκέφαλη.
χουρμάς
datedatte
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Phoenix dactylifera. Τρώγεται νωπός, αποξηραμένος ή αλευροποιημένος.
χρένο
horse-radishraifort
Η ρίζα του φυτού με λατινική ονομασία Armoracia rusticana. Έχει καυστική γεύση και χρησιμοποιείται ως άρτυμα.
χριστόψαρο
dory, John Dorysaint-Pierre
To ψάρι με λατινική ονομασία Zeus faber. Το μήκος του φτάνει τα 50 εκατοστά. Έχει λευκή και εύγευστη σάρκα.
χριστόψαρο-ζεΐδες
zeidaezeidés
Οικογένεια ψαριών με ωοειδές και πλατύ σώμα.
χρυσολάχανο
oracharroche des jardins
Το φυτό με λατινική ονομασία Atriplex hortensιs. Τα τρυφερά του φύλλα τρώγονται ως σαλάτα ωμά ή βραστά.
χταπόδι
poulp, octopuspoulpe, pieuvre
Το κεφαλόποδο με λατινική ονομασία Octopus vulgaris. Το μήκος του κειμαίνεται απο 50 εκατοστά εως 3 μέτρα. Η σάρκα του εκτιμάται ιδιαίτερα.
χτένι Αγίου Ιακώβου
pilgrim scallopcoquille Saint Jacques
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Pecten jacobeus. Η διάμετρος του φτάνει τα 12-13 εκατοστά. Έχει εύ-γευστη σάρκα και τρώγεται ωμό ή μαγερευτό.
χτένι Αγίου Ιακώβου Ατλαντικού
great scallopcoquille Saint Jacques
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Pecten maximus. Διατίθεται ολόκληρο νωπό και μόνο η σάρκα κατεψυγμένη ή σε κονσέρβα. Το κέλυφός του χρησιμεύει για το σερβίρισμα άλλων εδεσμάτων και έχει μεγάλη οικονομική αξία.