Γλωσσάρι

Όροι 51 - 60 από 73

coquille

shell plates   
Πορσελάνινα ή επάργυρα σκεύη σε σχήμα κοχυλιού. Γεμίζονται με διάφορα υλικά και γαρνίρονται με την ανάλογη σάλτσα.

coquilles Saint-Jacques

coquilles Saint-Jack

Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με χτένια. Αφού το ψαχνό τους βράσει με άσπρο κρασί, εσαλότ και μανιτάρια, ξαναμπαίνει στα όστρακά τους, καλύπτονται με μπεσαμέλ φτιαγμένη από το ζωμό τους, γκρατινάρονται και σερβίρονται.

corned beef*

corned beef*
corned beef

Είναι τύπος παστών προϊόντων βόειου κρέατος. Συνήθως παρασκευάζεται από κομμάτια κρέατος όπως στήθος, κυλόττο ή στρογγυλό το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία μέσα σε άρμη με τη προσθήκη μπαχαρικών ή μυρωδικών.

côtelette

cotleta   
Αν και διεθνώς έτσι ονομάζεται η μπριζόλα, στην Ελλάδα ενοούμε το αρνίσιο παϊδάκι που το πανάρουμε αλ' αγκλέζ και το τηγανίζουμε με λάδι ή βούτυρο.

cottage cheese

cottage cheese
cottage cheese

Τυρί που γίνεται από αποβουτυρωμένο γάλα ή με χαμηλά λιπαρά.

coulibiac

coulibiac   
Είδος πίτας με σολομό, ρύζι, αυγά και μανιτάρια, ρωσικής προέλευσης.

coulis

coulis   
Πουρές από φρέσκα λαχανικά ή μαλακόστρακα, που χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σάλτσες ή σούπες. Το κουλί φρούτων χρησιμοποιείται στην παρασκευή μαρμελάδας ή γλυκιάς σάλτσας.

coup*

Το σερβίρισμα παγωτού ή φρουτοσαλάτας μαζί με σαντιγί σε ειδικές κούπες.

court bouillon

court bouillon   
Το υγρό μέσα στο οποίο βράζουμε τα ψάρια. Ανάλογα με το είδος του ψαριού, δηλαδή αν είναι θαλασσινό, ποταμίσιο ή μαλακόστρακο, η σύστασή του διαφέρει.

couscous

couscous

Αμυλώδες παρασκεύασμα που μοιάζει με τον τραχανά και φτιάχνεται με κόκκους σιμιγδαλιού καλυμμένους με αλεύρι. Τρώγεται όπως το πιλάφι ως συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα ή χρησιμοποιείται σε σαλάτες, αφού βραστεί στον ατμό, σύμφωνα με την ομώνυμη παραδοσιακή βορειοαφρικανική συνταγή.
Όροι 51 - 60 από 73
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε