Γλωσσάρι

Όροι 51 - 60 από 70

Ρομπιόλα ντι άλμπα - Robiola d’ Alba

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 6-7 μέρες, το μέγεθός του είναι 10-12 εκατοστά διάμετρο, 3-4 εκατοστά ύψος, 300-500 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο ξηρό κρασί.

Ρομπιόλα ντι ρόκα βεράνο - Robiola di Roccaverano

Ρομπιόλα ντι ρόκα βεράνο  -  Robiola di Roccaverano
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από κατσικίσιο και αγελαδινό ή πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 7-10 μέρες, το μέγεθός του είναι 10-14 εκατοστά διάμετρο, 4-5 εκατοστά ύψος, 250-400 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί, όπως είναι μόνο του ή με ντρέσινγκ με ελαιόλαδο και αρωματικά χόρτα.

Ρομπιολίνο - Robiolino

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα. Σερβίρεται με ζυμαρικά, ριζότο και πολέντα με φρέσκα βότανα.

ρομπόλα

ρομπόλα
robola vine    robola (cépage)

Εκλεκτή ποικιλία αμπέλου της Κεφαλλονιάς.

ροτέλ τρικολόρ+

ροτέλ τρικολόρ+
Είδος ζυμαρικού.

ροτέλ+

ροτέλ+
Είδος ζυμαρικού.

ροτέλ+

ροτέλ+
Είδος ζυμαρικού.

ρούμι

ρούμι
rum    rhum, tafia

Απόσταγμα της αλκοολικής ζυμώσης και αποστάξης του καλαμοσακχάρου ή υποπροϊόντων της επεξεργασίας του.

ρουμπιξανθίνη-Ε161d

rubixanthein    rubixanthine

Φυσική χρωστική ύλη της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων.

ρουταμπάγκα-ρεπάνι κίτρινο

ρουταμπάγκα-ρεπάνι κίτρινο
rutabaga    rutabaga

Η γογγυλώδης, στρόγγυλου σχήματος ρίζα του φυτού με λατινική ονομασία Brassica napus var. napobrassica, η οποία θεωρείται καλύτερη από το λευκόσαρκο γουλί.
Όροι 51 - 60 από 70
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε