Γλωσσάρι

Όροι 21 - 30 από 36

ζεμάτισμα

ζεμάτισμα
scalding    échaudage

Σύντομο βούτηγμα του τροφίμου μέσα σε νερό που βράζει.

ζιροντόλε ντι πούγκλια+

ζιροντόλε ντι πούγκλια+
Είδος ζυμαρικού.

ζίτι+

ζίτι+
Είδος ζυμαρικού.

ζίτσα

ζίτσα
zitsa wines    vins de Zitsa

Με αυτή την ονομασία κυκλοφορούν τρεις τύποι κρασιών: λευκός ξηρός, αφρώδης ξηρός και αφρώδης ημίγλυκος. Και οι τρεις τύποι έχουν Ο.Π.Α.Π. και παράγονται από σταφύλια της ποικιλίας αμπελιού "Ντεμπίνα".

ζοχός

ζοχός
sow thistle    laiteron

To άγριο χόρτο με λατινική ονομασία sonchus oleraceus. Τρώγεται συνήθως ως βραστή σαλάτα.

ζυγούρι

ζυγούρι
young ovine    jeune bélier

Το ζυγούρι είναι το πρόβατο που είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, δεν έχει τεκνοποιήσει και ζυγίζει πάνω από 15 κιλά.

ζυμάρι

ζυμάρι
dough    pâte

Είναι το μείγμα από αλεύρι και νερό. Αναλόγως με την παρασκευή, προσθέτουμε διάφορα υλικά.

ζυμαρικά

ζυμαρικά
pasta    pâtes (alimentaires)

Τα παρασκευάσματα από σιμιγδάλι κυρίως, νερό και αυγά, τα οποία ξηραίνονται ή καταψύχονται ή διατίθενται φρέσκα.

ζύμη Γένοβας

ζύμη Γένοβας
genoese batter    pâte à génoise

Ζυμάρι ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο γλυκό.

ζύμη ζαχαροπλαστικής

ζύμη ζαχαροπλαστικής
short pastry    pâte sèche sucrée

Ζυμάρι με αλεύρι ειδικού τύπου, στο οποίο προστίθενται ζάχαρη και λιπαρά υλικά.
Όροι 21 - 30 από 36
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε