Γλωσσάρι

Όροι 41 - 50 από 95

οίνος επιτραπέζιος λευκός

οίνος επιτραπέζιος λευκός
white table wine    vin de table blanc

Η ζύμωσή του γίνεται χωρίς τα στέμφυλα και διακρίνεται σε τρεις τύπους ΑΙ, AII και AIII.

οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου AII

οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου AII
white table wine type AII    vin de table blanc type AII

Προέρχεται από ποικιλίες αμπέλου του τύπου Sylvaner ή Mliller-Thurgau.

οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου AIII

οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου AIII
white table wine type AIII    vin de table blanc type AIII

Προέρχεται από ποικιλίες αμπελιού του τύπου Riesling.

οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου ΑΙ

οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου ΑΙ
white table wine type AI    vin de table blanc type AI

Έχει αλκοολικό βαθμό μεταξύ 10% και 12% και δεν προέρχεται από τις ποικιλίες αμπέλιου των τύπων All και AΙΙΙ.

οίνος ερυθρός

οίνος ερυθρός
red wine    vin rouge

Μετά την αφαίρεση της ρόγας από τα κοτσάνια και το πάτημα, ο χυμός και τα στέμφυλα μεταφέρονται σε δεξαμενές ζύμωσης. Όταν ο χυμός αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, αποχωρίζεται από τα στέμφυλα και η ζύμωσή του ολοκληρώνεται σε καθαρές δεξαμενές.

οίνος ερυθρός "κάβα"

οίνος ερυθρός
cava red wine    vin rouge Cava

Κρασί το οποίο έχει παραμείνει για παλαίωση τουλάχιστον για τρία χρόνια, από τα οποία έξι μήνες τουλάχιστον σε καινούργια δρύινα βαρέλια και 12 μήνες σε φιάλες.

οίνος ημιαεριούχος

οίνος ημιαεριούχος
aerated semi-sparkling wine    vin pétillant

Κρασί το οποίο περιέχει διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έχει προστεθεί.

οίνος ημιαφρίζων

οίνος ημιαφρίζων
semi-sparkling wine    vin pétillant

Κρασί το οποίο περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο έχει παραχθεί από το ίδιο το κρασί και εμφανίζει υπερπίεση στη φιάλη.

οίνος καινούργιος

οίνος καινούργιος
new wine    vin primeur

Το κρασί που διατίθεται στην κατανάλωση αμέσως μετά την οινοποίησή του. Είναι ελαφρύ και διατηρεί το άρωμα του σταφυλιού.

οίνος λευκός

οίνος λευκός
white wine    vin blanc

Κρασί του οποίου η ζύμωση γίνεται χωρίς τα στέμφυλα.
Όροι 41 - 50 από 95
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε