Όροι 41 - 50 από 95
οίνος επιτραπέζιος λευκός
white table wine
vin de table blanc
Η ζύμωσή του γίνεται χωρίς τα στέμφυλα και διακρίνεται σε τρεις τύπους ΑΙ, AII και AIII.
οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου AII
white table wine type AII
vin de table blanc type AII
Προέρχεται από ποικιλίες αμπέλου του τύπου Sylvaner ή Mliller-Thurgau.
οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου AIII
white table wine type AIII
vin de table blanc type AIII
Προέρχεται από ποικιλίες αμπελιού του τύπου Riesling.
οίνος επιτραπέζιος λευκός, τύπου ΑΙ
white table wine type AI
vin de table blanc type AI
Έχει αλκοολικό βαθμό μεταξύ 10% και 12% και δεν προέρχεται από τις ποικιλίες αμπέλιου των τύπων All και AΙΙΙ.
οίνος ερυθρός
red wine
vin rouge
Μετά την αφαίρεση της ρόγας από τα κοτσάνια και το πάτημα, ο χυμός και τα στέμφυλα μεταφέρονται σε δεξαμενές ζύμωσης. Όταν ο χυμός αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, αποχωρίζεται από τα στέμφυλα και η ζύμωσή του ολοκληρώνεται σε καθαρές δεξαμενές.
οίνος ερυθρός "κάβα"
cava red wine
vin rouge Cava
Κρασί το οποίο έχει παραμείνει για παλαίωση τουλάχιστον για τρία χρόνια, από τα οποία έξι μήνες τουλάχιστον σε καινούργια δρύινα βαρέλια και 12 μήνες σε φιάλες.
οίνος ημιαεριούχος
aerated semi-sparkling wine
vin pétillant
Κρασί το οποίο περιέχει διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έχει προστεθεί.
οίνος ημιαφρίζων
semi-sparkling wine
vin pétillant
Κρασί το οποίο περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο έχει παραχθεί από το ίδιο το κρασί και εμφανίζει υπερπίεση στη φιάλη.
οίνος καινούργιος
new wine
vin primeur
Το κρασί που διατίθεται στην κατανάλωση αμέσως μετά την οινοποίησή του. Είναι ελαφρύ και διατηρεί το άρωμα του σταφυλιού.
οίνος λευκός
white wine
vin blanc
Κρασί του οποίου η ζύμωση γίνεται χωρίς τα στέμφυλα.
Όροι 41 - 50 από 95