Όροι 41 - 50 από 75
Ε415-κόμμι ξανθάν
xanthan gum
gomme de xanthan
Πηκτωματογόνο.
Ε421-μαννίτης
mannitol
mannitol
Φυσική γλυκαντική ύλη που βρίσκεται κυρίως σε εκκρίματα φυτών του γένους Μάννα. Ανήκει στα πυκνωτικά μέσα.
Ε463-υδροξυπροπυλοκυτταρίνη
hydroxypropylcellulose
hydroxypropylcellulose
Χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής ή και ως πυκνωτικό μέσο.
Ε464-υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη
hydroxypropylmethylcellulose
hydroxypropylmethylcellulose
Χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής ή και ως πυκνωτικό μέσο
Ε466-καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη
carboxymethylcellulose
carboxyméthylcellulose
Σταθεροποιητής και πυκνωτικό μέσο. Με την προσθήκη αυτής της ουσίας σε αμυλούχα προϊόντα, σε αναλογία 0.5%, είναι δυνατή η μείωση της περιεκτικότητας των τελευταίων σε άμυλο μέχρι 50%. Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή παγωτών και άλλων ειδών ζαχαροπλαστικής.
εδώδιμος
edible
comestible
Λέγεται αυτό που είναι κατάληλο να φαγωθεί.
εκκολαπτική μηχανή
incubator
incubateur
Ειδικός θερμαινόμενος θάλαμος επωάσεως αυγών.
ελαίαγνος
gumi
datte de Trébizonde
Ο καρπός του δέντρου με λατινική ονομασία Elaeagnus multiflora. Έχει καρπό με σκληρό πυρίνα μήκους 1 cm και έχει πορτοκαλί χρώμα. Όταν ωριμάσουν οι καρποί του είναι χυμώδεις και βρώσιμοι με όξινη γέυση.
ελαϊκό οξύ
oleic acid
acide oléique
Είναι ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται σε διάφορα ζωίκα ή φυτικά λίπη. Είναι άοσμο, άχρωμο και χρησιμοποιείται κυρίως στη σαπουνοποιία.
ελαιόλαδο
olive oil
huile d'olive
Ελαιόλαδο ονομάζεται στα Ελληνικά το λάδι που προέρχεται απο τους καρπούς της ελιάς με λατινική ονομασία Olea europaea. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προιόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά. Οι μεσογειακές χώρες είναι από τους σημαντικότερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο, με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία να παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες. Η Ισπανία παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες ελαιολάδου από τις άλλες δύο, ενώ η Ελλάδα το ποιο ποιοτικό.
Όροι 41 - 50 από 75