Γλωσσάρι

Όροι 11 - 20 από 21

milanese

à la milanese

Ο όρος δηλώνει ότι το φαγητό έχει μαγειρευτεί κατά τον τρόπο του Μιλάνου. Συνήθως ένα τέτοιο φαγητό περιέχει ρύζι ή μακαρόνια και τριμμένη παρμεζάνα. Ο ίδιος όρος χαρακτηρίζει και το πανάρισμα που γίνεται με τριμμένη παρμεζάνα αντί για γαλέτα.

minestrone

minestrone

Σούπα ιταλικής προέλευσης με φρέσκα λαχανικά και όσπρια. Γίνεται με μοσχαρίσιο ζωμό και «δένει» με την προσθήκη ρυζιού ή ζυμαρικού.

mirepoix

mirepoix   
Μείγμα από καρότο, κομμένο σε κύβους, κρεμμύδι, ζαμπόν, φύλλα δάφνης και θυμάρι, σοταρισμένα με βούτυρο.

miso

miso

Είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό μπαχαρικό το οποίο παράγεται από βρασμένο, κριθάρι και σόγια, με αλάτι και μανιτάρια ή μόνο με σόγια. Το αποτέλεσμα είναι μια πάστα η οποία χρησιμοποιείται για σάλτσες και αλοιφές, καθώς επίσης και σε παραδοσιακά ιαπωνικά φαγητά όπως η σούπα dashi και η σούπα miso. Το miso είναι αλμυρό στη γεύση, η οποία αλλάζει ανάλογα με τις πολλές ποικιλίες του.

miso κόκκινο

Είναι παλαιωμένο miso για πάνω από ένα χρόνο. Το χρώμα αλλάζει από τη σόγια που χρησιμοποιείται. Συνήθως οι σπόροι σόγιας οι οποίοι μαγειρεύονται στον ατμό δίνουν πιο έντονο χρώμα από αυτούς που βράζουν.

miso λευκό

Παράγεται ευρέως σε πολλές περιοχές της Ιαπωνίας. Τα βασικά του συστατικά είναι το ρύζι, το κριθάρι και μια μικρή ποσότητα σόγιας και η γεύση του είναι γλυκιά. Αν η ποσότητα αυτή είναι μεγαλύτερη το χρώμα της αλλάζει σε κόκκινο ή μαύρο. Συγκριτικά με το κόκκινο miso, το λευκό χρειάζεται λιγότερο χρόνο βρασμού.

monterey Jack cheese

monterey Jack

Είναι ημίσκληρο τυρί με κρεμώδες χρώμα και ήπιο άρωμα αντίστοιχο με το αμερικανικό τυρί Μύνστερ (Muenster). Πήρε το όνομά του από τον δημιουργό του David Jacks και παράγεται από παστεριωμένο πλήρες, ημιαποβουτυρωμένο ή αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα.

morilles

morilles   
Αρωματικά μανιτάρια που συνήθως κυκλοφορούν στο εμπόριο αποξηραμένα. Αφού μείνουν στο νερό για λίγα λεπτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ομελέτες και σούπες ή να μαγειρευτούν με βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

moscovite

moscovite   
Παλαιά ονομασία της κρέμας μπαβαρουάζ.

mouton berrichon du cher

mouton berrichon du cher
berrichon du cher sheep   
Γαλλική φυλή κρεοπαραγωγών προβάτων.
Όροι 11 - 20 από 21
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε