Γλωσσάρι

Όροι 11 - 20 από 20

gnocchi

gnocchi

Ζυμαρικό φτιαγμένο με διάφορες ζύμες. Ως βάση της ζύμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουρές πατάτας, σιμιγδάλι, σπανάκι, κοτόπουλο κ.ά.

godiveau

godiveau   
Είδος γέμισης με μοσχαρίσιο κρέας και εντόσθια.

gorgonzola cheese*

gorgonzola

Ιταλικό μπλέ τυρί, γνωστό διεθνώς, με βουτυράτη υφή. Παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα και ωριμάζει με μύκητες ανάλογους του Ροκφόρ.

gougères

gougères   
Μικρά ορεκτικά μακρόστενου σχήματος φτιαγμένα με ζύμη για σου και τυρί. Συνοδεύουν κοκτέιλ και απεριτίφ.

goulache

goulash   
Ουγγρική σπεσιαλιτέ με κρέας από βοδινή σπάλα. Το κρέας κόβεται σε κύβους, σοτάρεται με βούτυρο, πασπαλίζεται με πάπρικα και μαγειρεύεται με πελτέ ντομάτας και πατάτες.

gram flour

farine de pois chiche

Αλεύρι παρασκευασμένο από ρεβύθια. Αναμειγμένο με την ίδια αναλογία νερού χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του αυγού για τους χορτοφάγους.

gratin

au gratin

Το ρόδισμα ενός φαγητού σε δυνατό φούρνο. Διακρίνεται σε δύο είδη: 1) το γρήγορο γκρατέν ή γλασάρισμα, όταν το κύριο υλικό είναι μαγειρεμένο, οπότε γίνεται σε πολύ δυνατό φούρνο, και 2) το πλήρες, όταν πρέπει ταυτόχρονα με το ρόδισμα να μαγειρευτεί και το κύριο υλικό, οπότε γίνεται σε κανονική θερμοκρασία.

grenadine

grenadine   
Σιρόπι φτιαγμένο από ρόδι. Χρησιμοποιείται για να δώσει χρώμα και άρωμα σε απεριτίφ, κοκτέιλ και επιδόρπια.

gruyère cheese

gruyère

Ελβετικό αγελαδινό τυρί με ελαφρώς πικάντικη και γλυκιά γεύση που μερικές φορές θυμίζει γεύση μανιταριού.

guacamole *

guacamole

Κρύα σάλτσα-ντιπ, μεξικανικής προέλευσης, η οποία παρασκευάζεται από πουρέ ώριμων αβοκάντο, πολτοποιημένα με αλάτι σε γουδί. Μερικές συνταγές απαιτούν ντομάτα, κρεμμύδι, χυμό λάιμ, τσίλι, γιαούρτι και/ή επιπλέον καρυκεύματα. Συνήθως συνοδεύεται με τηγανητά τσιπς καλαμποκιού αλλά χρησιμοποιείται και ως γέμιση στα τάκος.
Όροι 11 - 20 από 20
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε