Γλωσσάρι

Όροι 141 - 150 από 338

Κατσιατόρε ντι τσέρβο-Cacciatore di cervo

Κατσιατόρε ντι τσέρβο-Cacciatore di cervo
Ο τύπος του αλλαντικού είναι ξηρό λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας, μυρωδικά και μίγμα μπαχαρικών, η ωρίμανσή του διαρκεί 15 ημέρες ,το μέγεθός του είναι 15-20 εκατοστά και το βάρος του 100 γραμμάρια. Σερβίρεται σε πίτσα, με ορεκτικά και ως σνακ.

κατσίκα

κατσίκα
she-goat    chèvre

Το θηλυκό αιγοειδές που έχει γεννήσει.

Κατσιοκαβάλο - Caciocavallo

Κατσιοκαβάλο   -  Caciocavallo
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο ή σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί από λίγες μέρες μέχρι 1 χρόνο, το μέγεθός του είναι 11-20 εκατοστά διάμετρο, 23 εκατοστά ύψος, 1-10 κιλά βάρος και είναι σφαιρικό. Σερβίρεται με αφρίζων λευκό κρασί.

Κατσιοκαβάλο ποντόλικο - Caciocavallo Silano

Κατσιοκαβάλο ποντόλικο   -  Caciocavallo Silano
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί απο 1 μήνα έως 1 χρόνο, το μέγεθός του είναι 19 εκατοστά διάμετρο, 9 εκατοστά ύψος, 1-2,5 κιλά βάρος και είναι συνήθως οβάλ. Σερβίρεται με λευκό κρασί και χρησιμοποιείται ως γέμιση σε ζυμαρικά.

Κατσορικότα - Cacioricotta

Κατσορικότα  -  Cacioricotta
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-3 εβδομάδες ως 2-3 μήνες, το μέγεθός του είναι 13-24 εκατοστά διάμετρο, 4-7 εκατοστά ύψος, 0,4-1 κιλό βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με κόκκινο ξηρό ή λευκό κρασί, όταν είναι φρέσκο σε σαλάτες ενώ όταν παλιώνει τριμμένο σε ζυμαρικά.

Κατσότα - Caciotta

Ο τύπος του τυριού ποικίλει, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί από λίγες μέρες μέχρι 2-3 μήνες, το μέγεθός του είναι 20 εκατοστά διάμετρο, 5 εκατοστά ύψος, 1 κιλό βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί, ως σνακ.

καυκαλήθρες

καυκαλήθρες
mediterranean hartwort   
Αρωματικό χόρτο. Καλλιεργείται σε κήπους και τη μαζεύουμε όταν τα φύλλα της είναι ακόμα μικρά. Τα φύλλα φυτρώνουν στους βλαστούς με αντίθετη διάταξη, είναι απλά και διαιρούνται σε λοβούς. Τα άνθη του βγαίνουν την άνοιξη και είναι λευκά σε "σκιάδια", έχουν πέντε πέταλα και ο καρπός του μοιάζει με φασόλι. Σε όλα τα μέρη του φυτού και στους καρπούς υπάρχουν ελαιοφόροι αδένες που εκκρίνουν αρωματικό αιθέριο έλαιο. Τη βρίσκουμε το χειμώνα και την άνοιξη σε χωράφια, λιβάδια και χέρσες περιοχές. Η καυκαλήθρα θεωρείται από τους γεωργούς κακό βότανο ή ζιζάνιο, ιδιαίτερα όταν ο καρπός της ξεραίνεται. Τρώγεται ωμή ή βρασμένη ως σαλάτα. Κυρίως προστίθεται σε μικρή ποσότητα σε μείγματα χόρτων για χορτόπιτες, στις οποίες χαρίζει ξεχωριστή γεύση και εξαίρετο άρωμα. Ζωογονεί το νευρικό σύστημα και είναι αξιόλογο θεραπευτικό κατά της μελαγχολίας. Άλλες ονομασίες: καυκαλίδα, αγριοκουτσουνάδα, μοσχολάχανο.

καφέ σπέρματα

καφέ σπέρματα
coffe beans    fèves de café

Τα αποξηραμένα σπέρματα καφεοδέντρων και ιδιαίτερα των Coffea arabica, Coffea robusta και Coffea liberica. Η ποικιλία arabica δίνει τον πιο αρωματικό και εύγευστο καφέ.

καφές ακαβούρδιστος

καφές ακαβούρδιστος
unroasted coffee    café vert

Τα αποξηραμένα σπέρματα του καφέ που έχουν υγρασία κάτω του 12%.

καφές αλεσμένος

καφές αλεσμένος
ground coffee    café moulu

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από καβουρδισμένο καφέ.
Όροι 141 - 150 από 338
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε