Όροι 131 - 140 από 338
καρχαρίας επταβράγχιος
perlon
perlon
Ο καρχαρίας με λατινική ονομασία Heptranchias perlo. Έχει λευκό, εύγευστο κρέας και το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα.
κάσιους-ανακάρδιο
cashew nut, anacard
noix-cajou, anacarde
Ο ξηρός καρπός του δέντρου με λατινική ονομασία Anacardium occidental. Ξηροί καρποί πλούσιοι σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, σίδηρο και κάλιο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (45%), είναι αρκετά ευπαθή και δεν πρέπει να διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό.
Κασότα ντι ουρμπίνο - Casciotta d’ Urbino
κάσσια
bitter ash
bois amer
Το ξύλο του φυτού με λατινική ονομασία Quassia amara. Έχει πικρή γεύση και χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.
κάστανο
sweet chestnut
châtaigne, marron
Ο ξηρός καρπός του δένδρου με λατινική ονομασία Castanea sativa.
Καστελμάνιο - Castelmagno
Καστελμάνιο στατζιονάτο - Castelmagno Stagionato
κάστερ πάουντερ
castor powder
sucre en poudre
Η πολύ λεπτή ζάχαρη με τους μικρότερους κρυστάλλους. Διαλύεται εύκολα και χρησιμοποιείται σε κρέμες, μους και μαρέγκες. Περιέχει άμυλο αραβοσίτου, βανιλίνη και Ε100 χρωστική.
Κατάρ
Cathare
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 1,5 εκατοστά ύψος, 200 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με φρουτώδες κρασί.
κατεψυγμένο κρέας
frozen meat
viande congelée
Το κρέας που του έχει αφαιρεθεί η θερμότητα με σκοπό τη συντήρησή του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όροι 131 - 140 από 338