Γλωσσάρι

Όροι 131 - 140 από 338

καρχαρίας επταβράγχιος

καρχαρίας επταβράγχιος
perlon    perlon

Ο καρχαρίας με λατινική ονομασία Heptranchias perlo. Έχει λευκό, εύγευστο κρέας και το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα.

κάσιους-ανακάρδιο

κάσιους-ανακάρδιο
cashew nut, anacard    noix-cajou, anacarde

Ο ξηρός καρπός του δέντρου με λατινική ονομασία Anacardium occidental. Ξηροί καρποί πλούσιοι σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, σίδηρο και κάλιο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (45%), είναι αρκετά ευπαθή και δεν πρέπει να διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό.

Κασότα ντι ουρμπίνο - Casciotta d’ Urbino

Κασότα ντι ουρμπίνο  -  Casciotta d’ Urbino
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό και πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 20-30 μέρες, το μέγεθός του είναι 12-16 εκατοστά διάμετρο, 5-7 εκατοστά ύψος, 0,8-1,2 κιλά βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με λευκά κρασιά.

κάσσια

κάσσια
bitter ash    bois amer

Το ξύλο του φυτού με λατινική ονομασία Quassia amara. Έχει πικρή γεύση και χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.

κάστανο

κάστανο
sweet chestnut    châtaigne, marron

Ο ξηρός καρπός του δένδρου με λατινική ονομασία Castanea sativa.

Καστελμάνιο - Castelmagno

Καστελμάνιο  -  Castelmagno
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-6 μήνες, το μέγεθός του είναι 15-25 εκατοστά διάμετρο, 12-20 εκατοστά ύψος, 2-7 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται μόνο του, με μέλι ή χρησιμοποιείται σε φοντί και κρεμώδεις σάλτσες τυριών.

Καστελμάνιο στατζιονάτο - Castelmagno Stagionato

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, το μέγεθός του είναι 15-20 εκατοστά και είναι κυλινδρικό.

κάστερ πάουντερ

κάστερ πάουντερ
castor powder    sucre en poudre

Η πολύ λεπτή ζάχαρη με τους μικρότερους κρυστάλλους. Διαλύεται εύκολα και χρησιμοποιείται σε κρέμες, μους και μαρέγκες. Περιέχει άμυλο αραβοσίτου, βανιλίνη και Ε100 χρωστική.

Κατάρ

Κατάρ
Cathare

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 1,5 εκατοστά ύψος, 200 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με φρουτώδες κρασί.

κατεψυγμένο κρέας

κατεψυγμένο κρέας
frozen meat    viande congelée

Το κρέας που του έχει αφαιρεθεί η θερμότητα με σκοπό τη συντήρησή του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όροι 131 - 140 από 338
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε