Γλωσσάρι: Όροι που αρχίζουν από κ

κάβουρας Αλάσκας

king crab    crabe royal

Tο μαλακόστρακο με κοντή ουρά, με λατινική ονομασία Paralithodes camtschatica, που το άνοιγμα των ποδιών του έχει μήκος 3 μέτρων. Η εμπορική του αξία είναι πολύ μεγάλη, αλιεύεται συστηματικά και διατίθεται συνήθως σε κονσέρβες και κατεψυγμένος.

κάβουρας βασιλικός

king crab    crabe royal

Βλ. κάβουρας Αλάσκας.

κάβουρας γαλάζιος

blue crab    crabe nageur

Το μαλακόστρακο με κοντή ουρά, με λατινική ονομασία Callinectes sapidus, με μήκος που φτάνει τα 25 εκατοστά.

κάβουρας Ειρηνικού

dungeness crab    crabe dormeur du Pacifique

Το μαλακόστρακο με κοντή ουρά και λατινική ονομασία Cancer magister. Το μήκος του φθάνει τα 30 cm και έχει πολύ μεγάλη εμπορική αξία.

κάβουρας κίτρινος

yellow crab    eriphie

Τo μαλακόστρακο με κοντή ουρά και λατινική ονομασία Eriphia spinifrons. Το μήκος του φτάνει τα 7 εκατοστά.

κάβουρας πράσινος

common shore crab    crabe vert

Το μαλακόστρακο με κόντη ουρά και με λατινική ονομασία Carcinus moenas. Τo μήκος του φτάνει τα 6-7 εκατοστά και έχει καλή σάρκα.

κάβουρας των βράχων

rock crab   
Το μαλακόστρακο της Αμερικής, με κοντή ουρά και λατινική ονομασία Paralithodes irroratus.

καβουρδίζω

roast    torréfier

Η έκφραση χρησιμοποιείται για τους ξηρούς καρπούς ή τους κόκκους καφέ και αναφέρεται στο ψήσιμό τους. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία έτσι ώστε να πάρουν εξωτερικά λίγο χρώμα και εσωτερικά να ψηθούν, χωρίς να καούν.

καβούρι κονσέρβα

canned crabmeat    chair de crabe en conserve

Στην κονσέρβα περιλαμβάνονται τεμάχια από τις δαγκάνες και το σώμα των καβουριών και θεωρείται εκλεκτός μεζές.

καβούρι κονσέρβα-μόνο δαγκάνες

canned claw crabmeat    chair de pinces de crabe en conserve

Στην κονσέρβα περιλαμβάνονται μόνο οι δαγκάνες και είναι ο πιο εκλεκτός τύπος κονσέρβας καβουριών.

καβούρι κονσέρβα-μόνο σώμα

canned white crabmeat    chair de corps de crabe en conserve

Στην κονσέρβα περιλαμβάνονται μόνο τεμάχια από το σώμα και είναι ο φθηνότερος τύπος κονσέρβας καβουριών.

καβουρμάς πάπιας ή χήνας

preserved duck or goose    confit de canard ou d'oie

Παρασκευάζεται από μπούτια και φτερούγες πάπιας ή χήνας με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και ο χοιρινός καβουρμάς.

καβουρμάς χοιρινός

preserved pork    confit de porc

Μικρά τεμάχια χοιρινού κρέατος, τα οποία αφού αλατιστούν, ψήνονται σε χοιρινό λίπος, τοποθετούνται σε δοχεία και καλύπτονται με το ίδιο λίπος που χρησιμοποιήθηκε για το ψήσιμο τους.

καβουρομάνα

sea spider    araignée de la mer

Το μαλακόστρακο με κοντή ουρά και λατινική ονομασία Maia squinado. Το μήκος του φθάνει τα 20 εκατοστά και έχει καλή σάρκα.

Καζατέλα - Casatella

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 7 ημέρες, το μέγεθός του είναι 20-22 εκατοστά διάμετρο, 5-7 εκατοστά βάθος και 1,8-2,2 κιλά βάρος. Σερβίρεται με λαχανικά.

Καζατέλα τρεβιτζάνα - Casatella Trevigiana

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 5-10 μέρες, το μέγεθός του είναι 8-22 εκατοστά διάμετρο, 4-6 εκατοστά ύψος, 400 γρ.-2,2 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με αφρώδες κρασί.

Καζέρα ντε λα βαλτελίνα - Casera della Valtellina

Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 60 ημέρες, το μέγεθός του είναι 30-45 εκατοστά διάμετρο, 8-10 εκατοστά ύψος, 7-12 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται σε πιάτο Pizzοccheri.

Καζόλετ - Casolet

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-12 μήνες και το μέγεθός του είναι 20-25 εκατοστά διάμετρο, 5-8 εκατοστά ύψος, 1,3-2 κιλά βάρος και είναι τριγωνικό. Σερβίρεται με λευκό ή κόκκινο κρασί και αποξηραμένα σύκα.

κακάο

cocoa    cacao

Τα επεξεργασμένα σπέρματα του κακαόδεντρου με λατινική ονομασία Theobroma cacao. Η επεξεργασία τους περιλαμβάνει τη ζύμωση, την ξήρανση, το καβούρδισμα, την αποφλοίωση και το άλεσμα.

κακάο κόκκοι

cocoa nib    cacao en grains

Οι καβουρδισμένοι ή μη κόκκοι κακάο, οι οποίοι δεν περιέχουν υπόλοιπα φλοιών ή φύτρων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 5% και τέφρα επί ξηρής άνω του 10%.

κακάο κόκκοι φρυγμένοι

roasted cocoa    cacao torréfié

Οι καβουρδισμένοι κόκκοι κακάο.

κακάο κύαμοι

cocoa beans    fèves de cacao

Τα σπέρματα του κακαόδεντρου με λατινική ονομασία Theobroma cacao που έχουν ζυμωθεί και ξηρανθεί.

κακάο λίπος

cocoa fat    graisse de cacao

Η λιπαρή ύλη που λαμβάνεται από κόκκους κακάο και η οποία δεν πληρεί τις προδιαγραφές του βουτύρου κακάο.

κακάο μάζα

cocoa mass    cacao en pâte

Η μάζα που λαμβάνεται με μηχανικά μέσα από κόκκους κακάο και από την οποία δεν έχει αφαιρεθεί η λιπαρή ύλη.

κακάο σε σκόνη

cocoa powder    cacao en poudre

Σκόνη κακάο το οποίο περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο, υπολογιζόμενο επί ξηρής ουσίας και το πολύ 9% υγρασία.

κακαρέλος-αυλιάς

base    sar à tête noire

Το ψάρι με λατινική ονομασία Sargus vulgaris, αρκετά εύγευστη σάρκα και μήκος που φτάνει μέχρι 25 εκατοστά.

καλαμάρι

commun squid    encornet

Το κεφαλόποδο με λατινική ονομασία Loligo vulgaris. Το μήκος του φτάνει τα 30 εκατοστά και θεωρείται το πιο εύγευστο από όλα τα κεφαλόποδα.

καλαμονδίνη

calamondin    calamondin

Το φρούτο του εσπεριδοειδούς δέντρου με λατινική ονομασία Citrus madurensis το οποίο μοιάζει αρκετά με την ταγγερίνη.

καλαμποκάλευρο

corn meal    farine de maϊs

Το αλεύρι που προέρχεται από το καλαμπόκι.

καλαμποκέλαιο

corn oil    huile de maϊs

Αραβοσιτέλαιο.
Αρχή της σελίδας