Γλωσσάρι

Όροι 101 - 110 από 239

σιμπουλέ-γενάκια

σιμπουλέ-γενάκια
spring onion    ciboule

Το φυτό με λατινική ονομασία Allium fistulosum που μοιάζει με το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά δεν σχηματίζει βολβό και έχει κούφια φύλλα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες.

σινάπι

σινάπι
white mustard    moutarde blanche

Το φυτό με λατινική ονομασία Sinapis alba. Οι τρυφεροί του βλαστοί τρώγονται ως λαχανικό και από τους σπόρους του γίνεται μουστάρδα.

σινάπι-μουστάρδα ινδική

σινάπι-μουστάρδα ινδική
indian mustard    moutarde brune, moutarde de l' Inde

Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Bassica juncea. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μουστάρδας.

σινάπι-μουστάρδα λευκή

σινάπι-μουστάρδα λευκή
white mustard    moutarde blanche

Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Sapis alba. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μουστάρδας αγγλικού τύπου.

σινάπι-μουστάρδα μαύρη

σινάπι-μουστάρδα μαύρη
black mustard    moutarde noire

Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Sassica nigra. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μουστάρδας.

σίο

σίο
skirrit    chervis

Οι κονδυλώδεις ρίζες του φυτού με λατινική ονομασία Sium sisarum. Τρώγονται ως λαχανικό, όπως οι γλυκοπατάτες.

σίρκο

σίρκο
bleak    ablette

Το ψάρι με λατινική ονομασία Alburnus alburnus. Το μήκος του φτάνει τα 15-20 εκατοστά και συνήθως τρώγεται τηγανητό. Έχει αρκετά εύγευστη σάρκα.

σιρόπι

σιρόπι
syrup    sirop

Υδατικό διάλυμα φυσικών ζαχαρούχων γλυκαντικών υλών. Η πυκνότητά του μετράται με πυκνόμετρο ή σε βαθμούς Baumé ή Brix. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και την ποτοποιία.

σιρόπι γλυκόζης

σιρόπι γλυκόζης
glucose syrup    sirop de glucose

Λαμβάνεται με υδρόλυση αμύλου πατάτας ή καλαμποκιού. Χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού, διότι εμποδίζει την κρυστάλλωση της ζάχαρης.

σιτάρι

σιτάρι
wheat    blé

Ο δημητριακός καρπός ο οποίος παράγεται από φυτά με λατινική ονομασία Triticum. Καλλιεργείται περισσότερο από κάθε άλλο φυτό και παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου.
Όροι 101 - 110 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε