Γλωσσάρι

Όροι 51 - 60 από 95

Φοντάλ - Fontal

Φοντάλ  -  Fontal
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 45-60 μέρες, το μέγεθός του είναι 30-40 εκατοστά διάμετρο, 7-10 εκατοστά ύψος, 8-10 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί, με μανιτάρια, ψημένο και είναι ιδανικό για φοντί.

Φοντίνα - Fontina

Φοντίνα  -  Fontina
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3 μήνες, το μέγεθός του είναι 30-40 εκατοστά διάμετρο, 7-10 εκατοστά ύψος, 8-12 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινα κρασιά με έντονο άρωμα.

φορμαέλλα Παρνασσού

φορμαέλλα Παρνασσού
fromagella Parnassus cheese    fromagella du Mont Parnasse

Ελληνικό παραδοσιακό σκληρό τυρί από γάλα αιγοπροβάτων το οποίο παρασκευάζεται στον Παρνασσό. Έχει υποκίτρινο χρώμα, συμπαγή υφή και ευχάριστη γεύση ιδίως όταν ψήνεται. Ωριμάζει τουλάχιστον τρεις μήνες σε σπήλαια.

Φορμαντζέλα ντε λούινεζε - Formaggella del Luinese

Φορμαντζέλα ντε λούινεζε  -  Formaggella del Luinese
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 20-30 μέρες, το μέγεθός του είναι 13-15 εκατοστά διάμετρο, 8-12 εκατοστά ύψος, 700-900 γρ. βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με cabernet sauvignon.

Φορμάντζο ντι φόσα - Formaggio di Fossa

Φορμάντζο ντι φόσα  -  Formaggio di Fossa
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό, πρόβειο γάλα ή μίξη αυτών, η παλαίωσή του διαρκεί 3-4 μήνες, το μέγεθός του ποικίλει, όπως και το βάρος του. Σερβίρεται με λευκά και κόκκινα κρασιά, τριμμένο σε ζυμαρικά και σούπες μινεστρόνε.

Φορμάτζο ουμπριάκο - Formaggio Ubriaco

Φορμάτζο ουμπριάκο  -  Formaggio Ubriaco
Ο τύπος του τυριού είναι αρωματικό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-12 μήνες, το μέγεθός του είναι 20-25 εκατοστά διάμετρο, 5-8 εκατοστά ύψος, 2,5-5 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με αρωματικά κρασιά, με ψητές πατάτες, μανιτάρια και πολέντα.

Φόρμε ντε μούτ ντε λα άλτα βάλ μπρεμπάνα - Formai de Mut dell’ Alta Val Brembana

Φόρμε ντε μούτ ντε λα άλτα βάλ μπρεμπάνα  -   Formai de Mut dell’ Alta Val Brembana
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 7 εβδομάδες έως 6 μήνες, το μέγεθός του είναι 30 εκατοστά διάμετρο, 8 εκατοστά ύψος, 8 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί.

Φόρμε ντι αντουάν

Φόρμε ντι αντουάν
Forme d’ Antoine

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4 μήνες και το μέγεθός του είναι 12 εκατοστά διάμετρο, 4,5 εκατοστά ύψος, 400 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με γλυκό γεμάτο κρασί.

φουά γκρα

φουά γκρα
pâté de foie gras    pâté de foie gras

Φημισμένος πολτός από συκώτι χήνας και πάπιας. Παράγεται από ορισμένα είδη χήνας και πάπιας που έχουν υποβληθεί σε εντατικό υπερσιτισμό. Με αυτή την αναγκαστική υπερτροφία το συκώτι της χήνας φτάνει να ζυγίζει 600-800 γρ. Θεωρείται ένα εκλεκτό και μεγάλης αξίας ντελικατέσσεν.

Φούζερις

Φούζερις
Fougerus

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-4 εβδομάδες και το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 4 εκατοστά ύψος, 500 γρ. και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με έντονο φρουτώδες κόκκινο κρασί.
Όροι 51 - 60 από 95
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε