Όροι 11 - 20 από 28
sauce remoulade
remoulade sauce
Κρύα σάλτσα που αποτελείται από μαγιονέζα στην οποία προσθέτουμε επιπλέον μουστάρδα σε σκόνη και άρωμα αντζούγιας. Ως γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε κάππαρη, ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί, εστραγκόν και μαϊντανό.
saucisses
fresh sausages
Μικρά φρέσκα λουκάνικα από χοιρινό κρέας γαλλικής προέλευσης. Γίνονται ψητά στη σχάρα αλλά χρησιμοποιούνται και σε σούπες λαχανικών.
saumure
brine
Υγρό ή ξηρό παρασκεύασμα με αλάτι και νιτρικό κάλιο που χρησιμεύει στο πάστωμα κρεάτων. Κοινώς η άλμη, γνωστή ως «σαλαμούρα».
savarin
savarin
Είδος κέικ με ζύμη για μπαμπά χωρίς σταφίδα. Αφού ψηθεί μουσκεύεται με σιρόπι και ρούμι, ενώ στο κέντρο γεμίζεται με σαντιγί.
savoy cabbage
chou de Milan
Κραμπολάχανο ή λάχανο Μιλάνου. Το savoy cabbage έχει σγουρά φύλλα και σκούρο χρώμα. Μόνο μερικά εξωτερικά φύλλα έχουν σκούρο πράσινο χρώμα και σκληρή σύσταση, ενώ το εσωτερικό του είναι κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο. Παρά την άγρια όψη του είναι πολύ τρυφερό και γλυκό. Μαγειρεύεται γρήγορα, εύκολα και σε λίγο χρόνο. Το savoy cabbage πήρε το όνομά του από την περιοχή Savoy, ένα μεσαιωνικό δουκάτο στα σύνορα της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας. Στην Ιταλία ονομάζεται cavolo verza.
sevruga caviar
caviar sevruga
Εκλεκτή ποικιλία χαβιαριού με μικρούς κόκκους και πρασινωπό μαύρο χρώμα.
shiitake
champignon shiitake
Είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι το οποίο προέρχεται από την Ασία και μεγαλώνει σε δάση. Το μανιτάρι shiitake είναι το δεύτερο πιο καλλιεργήσιμο εδώδιμο μανιτάρι στον κόσμο.
shortbread
shortbread, sablés écossais
Είναι ένας τύπος άζυμου μπισκότου, φτιαγμένο από λευκή ζάχαρη, βούτυρο και αλεύρι βρώμης. Η ζύμη η οποία μοιάζει με αυτή του κουραμπιέ, όταν ψηθεί πασπαλίζεται με ζάχαρη και κόβεται σε κομμάτια σχήματος μπισκότου. Είναι παραδοσιακό γλυκό της Αγγλίας και συνοδεύει συνήθως το τσάι.
snow peas
mange tout
Είναι νεαρή ποικιλία αρακά. Τρώγεται τόσο το εξωτερικό τμήμα τους όσο και το εσωτερικό. Άλλες ονομασίες είναι sugar peas ή sugar snap peas, mange tout. Mange tout είναι η γαλλική ονομασία και σημαίνει «τρώγεται ολόκληρο».
sorbet
sorbet
Ένα από τα πρώτα παγωμένα επιδόρπια στην ιστορία της γαστρονομίας. Μοιάζει με τη γρανίτα αλλά τα συστατικά του ακολουθούν συγκεκριμένες αναλογίες από χυμό ή πολτό φρούτων, λικέρ ή αλκοόλ, σιρόπι και αρωματικές ουσίες. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι ή σε μπολ.
Όροι 11 - 20 από 28