Αγίου Βαλεντίνου........Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024
%20Αγίου%20Βαλεντίνου........Ο%20έρωτας%20περνάει%20από%20το%20στομάχι

Ο Άγιος που γιορτάζουμε στις 14 Φεβρουαρίου είναι επίσημα γνωστός ως Άγιος Βαλεντίνος της Ρώμης, ώστε να ξεχωρίζει από τους δεκάδες άλλους Αγίους Βαλεντίνους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Βαλεντίνος γεννήθηκε στο Τέρνι το 197 περίπου μ.Χ. Έζησε στη Ρώμη τον 3ο αιώνα και ήταν ιερέας ο οποίος βοηθούσε τους μάρτυρες κατά τη διάρκεια των διωγμών από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο Β’ το Γότθο. Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές. Η ζωή του συνοδεύεται από διάφορους θρύλους, όπως αυτή που τον θέλει προστάτη των ερωτευμένων. Σύμφωνα με τον θρύλο, συνελήφθη επειδή πάντρευε ζευγάρια Χριστιανών και φυλακίστηκε. Αρχικά ο αυτοκράτορας Κλαύδιος αποφάσισε να του δώσει χάρη, μέχρι που ο Βαλεντίνος προσπάθησε να τον μυήσει στον Χριστιανισμό και ο αυτοκράτορας τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Ωστόσο ο Βαλεντίνος επέζησε από τον λιθοβολισμό κι έτσι τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου του 169.

 Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλει ρομαντικό φαγητό, λουλούδια, κάποιο λαχταριστό γλυκό και πολλές αγκαλιές. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο έρωτας περνά από το στομάχι, να είναι νόστιμος και φυσικά όσο πρέπει πικάντικος και γλυκός. Για να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα όλο και κάτι ρομαντικό θα ετοιμάσετε για το ταίρι σας. Εμείς σάς προτείνουμε ολόκληρο μενού για να διαλέξετε δίνοντας έναν πραγματικά ιδιαίτερο (και νόστιμο) τόνο στην ξεχωριστή αυτή μέρα.

'ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε