Σάλτσα βερίκοκου με καπνιστό χοιρινό

Σάλτσα βερίκοκου με καπνιστό χοιρινό Σάλτσα βερίκοκου με καπνιστό χοιρινό
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1350 γρ ωμό καπνιστό χοιρινό με κόκαλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας νέκταρ βερίκοκου
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι από σφεντάμι
  • 4 κουταλιές της σούπας μπράντυ
  • 1 μεγάλη κονσέρβα με βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλάκια του γλυκού πολύ συμπυκνωμένο ξύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο περίπου στους 200οC, βάζουμε το καπνιστό χοιρινό σε ενα ταψί, το περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό, το καλύπτουμε και σιγοψήνουμε για 60 λεπτά. Αναμειγνύουμε το νέκταρ βερίκοκου και 1 κουταλιά σιρόπι από σιμιγδάλι και μπράντυ και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε το καπνιστό χοιρινό πολλές φορές με το μείγμα ενώ το ψήνουμε. Το βγάζουμε και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Για να φτιάξουμε σάλτσα, λιώνουμε τα βερίκοκα στο χυμό τους, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και το σιρόπι από σφεντάμι. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε σε φέτες το καπνιστό χοιρινό, πασπαλίζουμε με τον ψημένο ζωμό και σερβίρουμε με τη σάλτσα βερίκοκου στο πλάι. Συνοδεύουμε με ασιατικά νούντλς, ή πλούσιο αρωματικό ινδικό ρύζι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε