Γιορτή της γυναίκας - Γιατί τη γιορτάζουμε και προτάσεις για ένα τέλειο μενού

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023
Γιορτή%20της%20γυναίκας%20-%20Γιατί%20τη%20γιορτάζουμε%20και%20προτάσεις%20για%20ένα%20τέλειο%20μενού%20

Η γιορτή της γυναίκας, η οποία είναι γνωστή και ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας, γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία κάθε χρόνο η οποία μάλιστα είναι κοινή για ολόκληρο τον κόσμο. Γιορτάζεται σε ανάμνηση μιας μεγάλης  διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες  τότε ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το  1908, 15.000  γυναίκες διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης , διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου, καλύτερους μισθούς και  μείωση του εργασιακού τους ωραρίου. Το 1910 μια γυναίκα ονόματι Κλάρα Ζέτκιν, που ήταν η αρχηγός του  γυναικείου τμήματος του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, πρότεινε να καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε όλες τις χώρες. Ως Ημέρα Γιορτής θεσμοθετήθηκε πολύ αργότερα, το 1977 από τον ΟΗΕ. Ο εορτασμός επαναλαμβάνεται για καλύτερες συνθήκες ζωής. Η γυναίκα, έτσι κι αλλιώς, είναι ένας μύθος από μόνη της, ένας μύθος που έχει γεννήσει κι άλλους μύθους. Τόσο πολλές γυναίκες, τόσο διαφορετικά μαγικές. Με όλα τα χρώματα στο δέρμα τους, κάθε εθνικότητας, ανεξαρτήτως ύψους και βάρους.

Είναι ευκαιρία, λοιπόν, οι γυναίκες να αφιερώσουν λίγο χρόνο στον εαυτό τους περνώντας ποιοτικό χρόνο με τις φίλες τους. Ένα ενδεικτικό μενού 4 πιάτων, από το οποίο μπορείτε να πάρετε ιδέες.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε