Κάρυ με κοτόπουλο

Κάρυ με κοτόπουλο Κάρυ με κοτόπουλο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο
  • σάλτσα ψαριού
  • 2 κουταλιές της σούπας κίτρινος πολτός κάρυ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη από φοίνικα ή καφέ ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 1 πρέζα σκόνη ζαφορά
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 4 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου
  • 12 μικρά, ξεφλουδισμένα άσπρα κρεμμύδια
  • 1 μικρός ανανάς
  • 2 κιτρονέλες
  • αλάτι
  • κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε 12 κομμάτια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα πασπαλίζουμε με λίγη σάλτσα ψαριού. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τον πολτό κάρυ με ζάχαρη από φοίνικα ή καφέ ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το μίγμα να μαλακώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, ζαφορά, φύλλα δάφνης και τσίλι. Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και τα κρεμμύδια μακρόστενα. Τα προσθέτουμε, μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου στο γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε το χαμηλό μέρος του μίσχου του λεμονιού σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τον ανανά και τις κιτρονέλες στο κοτόπουλο και μαγειρεύουμε τα πάντα για 25 λεπτά. Καρυκεύουμε το κάρυ με σάλτσα ψαριού, αλάτι, κύμινο και κόκκους κόκκινης πιπεριάς. Το ρύζι συνδυάζεται πολύ με αυτήν τη συνταγή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε