Συμβουλές για της δουλείες του σπιτιού

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
Συμβουλές%20για%20της%20δουλείες%20του%20σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού, είναι ένας εξαιρετικά κουραστικός μπελάς. Βέβαια, όλοι και όλες θέλουν ένα καθαρό σπίτι. Ας δούμε 8 χρήσιμες συμβουλές για κάθε νέα νοικοκυρά. Συμβουλές που δεν βρίσκονται καταγεγραμμένες, που μεταδίδονται από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, που είναι το απόσταγμα εμπειριών και πρακτικών που χάνονται στο διάβα των χρόνων.

Άλατα για της κανάτες

Για να καθαρίσετε μια κανάτα γεμίστε το 1/3  της χωρητικότητάς τους με λευκό ξίδι και προσθέστε 1 χούφτα χοντρό αλάτι. Ανακινήστε ζωηρά, προσθέστε νερό και αφήστε να δράσει μερικές ώρες. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με άφθονο νερό καθαρό νερό και στεγνώστε ανάποδα, ώστε να μην δημιουργηθούν ξανά άλατα.

Νεροχύτης

Αν ο νεροχύτης σας έχει άσχημες μυρωδιές, ρίχνετε μια φορά τον μήνα βραστό νερό στο οποίο έχουμε βάλει 1 φλιτζάνι του καφέ αλάτι.

Καμένα και σκουριασμένα σκεύη

Ετοιμάστε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Ρίξτε το στο σκεύος και αφήστε να μουλιάσει. Στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα ή σφουγγαράκι.

Μυρωδιές από τα τάπερ

Δεν αρκεί να τα πλένετε καλά μετά από κάθε χρήση. Πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν καλά, στη συνέχεια να τα σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα και μετά να τα αφήνετε για μία ολόκληρη μέρα μέσα στο ψυγείο. Και έτσι… θα απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές.

Γρατζουνιές στα ξύλινα έπιπλα

Το καρύδι θα σε βοηθήσει! Τρίψε με λίγο καρύδι την επιφάνεια τους και δες τα να λάμπουν.

Ψυγείο  για τις άσχημες μυρωδιές

Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και αφαιρείτε το εσωτερικό του έτσι ώστε να μείνει μόνο η φλούδα. Έπειτα, το γεμίζετε με αλάτι, το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε σε μία άκρη του ψυγείου. Το αλάτι θα εξουδετερώσει όλες τις άσχημες μυρωδιές, ενώ η φλούδα του πορτοκαλιού θα αρωματίσει το ψυγείο.

Κερί στα έπιπλά

Ο καλύτερος τρόπος είναι τα παγάκια. Γεμίστε μία πλαστική σακούλα με παγάκια και αφήστε την επάνω στο λιωμένο κερί, για λίγα λεπτά. Όταν αυτό παγώσει και σκληρύνει θα μπορέσετε να το απομακρύνετε εύκολα είτε είναι σε ξύλινη επιφάνεια είτε επάνω σε ύφασμα.

Αρωματισμένα συρτάρια

Μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε αρωματικά έλαια και περάστε με αυτό το εσωτερικό των συρταριών σας. Το ξύλο θα απορροφήσει τα έλαια και η μυρωδιά θα περάσει διακριτικά στα ρούχα.

Γυαλικά και κρύσταλλα

Για να ξαναδώσετε στα γυαλικά σας όλη την λάμψη, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι στο νερό που πλένετε τα πιάτα. Για τα κρύσταλλα, χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση μόνο κρύο νερό και ξίδι και σκουπίστε τα αμέσως.

Κανέλα για τη μυρωδιά των τηγανητών ψαριών

Βράζεις σε ένα μπρίκι νερό δύο ή τρία ξυλάκια κανέλας! Το αγαπημένο μπαχαρικό διαθέτει έντονο άρωμα που καλύπτει τις εν λόγω δυσάρεστες οσμές από το τηγάνισμα. Η δραστική ουσία της κανέλας πέρα από αντιμικροβιακή δράση, χρησιμεύει ευρέως στην αντιμετώπιση των άσχημων μυρωδιών.

 

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε