Ταϊλανδέζικη κουζίνα

Τρίτη 16 Μαΐου 2023
Ταϊλανδέζικη%20κουζίνα%20

H Ταϊλανδέζικη κουζίνα  είναι ένα μίγμα πληθωρικής και συνάμα εκλεπτυσμένης μαγειρικής.  Ένα ανακάτεμα πολύχρωμων υλικών και αναπάντεχων γευστικών συνδυασμών που οδηγεί ακόμα και τους πιο μυημένους σε  συναρπαστικές γαστρονομικές εμπειρίες. Ζουμερά και γεμάτα πικάντικη γλυκύτητα εδέσματα με την φινετσάτη γεύση του λεμονιού, εναλλάσσονται με φλογερά πιάτα αρτυμένα με περίτεχνες σάλτσες από κάρυ και φρούτα. Εξερευνήστε ταϊλανδέζικες σούπες, ορεκτικά, πιάτα με κύρια πιάτα και επιδόρπιο.

Tom yam

Χαρακτηρίζεται από τις ξεχωριστές καυτερές και ξινές γεύσεις του, με αρωματικά μπαχαρικά και βότανα που χρησιμοποιούνται γενναιόδωρα στον ζωμό. Είναι μια καθαρή σούπα με έντονα ξινή και πικάντικη γεύση. Ο βασικός ζωμός είναι φτιαγμένος από φρέσκα υλικά Φτιάχνεται συνδυάζοντας λεμονόχορτο, φύλλα kaffir lime, galangal, χυμό λάιμ, σάλτσα ψαριού και θρυμματισμένες πιπεριές τσίλι. Μπορεί να προστεθεί και μια μερίδα κρέας ή ψάρι, ενώ δημοφιλής επιλογή είναι και τα μανιτάρια. 

Pad Thai 

Είναι το πιο αγαπημένο πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας, και όχι άδικα αφού είναι απίστευτα νόστιμο και φουλ χορταστικό. Θα το λατρέψεις όχι μόνο για την εξωτική, φρέσκια του γεύση που συνδυάζει μοναδικά το αλμυρό, το ξινό, το γλυκό, και το πικάντικο, αλλά και γιατί είναι ένα πλήρες ισορροπημένο γεύμα που ετοιμάζεται πανεύκολα και γρήγορα. Που αποτελείται από noodles ρυζιού, φρέσκιες γαρίδες, φύτρες φασολιού, τόφου, αυγό και διάφορα καρυκεύματα.

Mah hor

Είναι μια απόδειξη της δημιουργικότητας των Ταϊλανδών, συνδυάζοντας το γλυκό και το αλμυρό σε ένα λεπτό σνακ. Φέτες από ζουμερό ανανά, μανταρίνι πορτοκάλι  ή πόμελο καλύπτονται με κιμά κοτόπουλου, χοιρινό και φιστίκια  πραγματικά δροσιστικά. Αυτό το πιάτο ήταν βασικό σε πολλά κοκτέιλ πάρτι οι πιο νόστιμες μπουκιές από γλυκό, αλμυρό, σχεδόν ζαχαρωμένο χοιρινό σε αιχμηρές φέτες ανανά και πορτοκαλιού.

Sticky rice with mango

Ο κλασικός συνδυασμός γάλακτος καρύδας, κολλώδους ρυζιού και γλυκό ώριμο μάνγκο είναι ένα
δημοφιλές επιδόρπιο της Ταϊλάνδης εδώ και αιώνες.
Το βασικό συστατικό είναι το κολλώδες ρύζι
(συχνά φέρει την ένδειξη «γλυκό ρύζι» στη συσκευασία), μια ποικιλία με κοντούς κόκκους που
καλλιεργείται σε όλη την Ασία που αναπτύσσει μια μαστιχωτή υφή όταν μαγειρεύεται. Ε
ίναι ένα
παραδοσιακό γλυκό της  Ταϊλάνδης  που φτιάχνεται με κολλώδες (sticky) ρύζι, γάλα καρύδας και
σερβίρεται πάντα με φρέσκο μάνγκο.

Tup tim krob

Είναι ένα δροσιστικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο που παρασκευάζεται κυρίως με νεροκάστανο και κρέμα
καρύδας.
Είναι φτιαγμένο από κύβους νεροκάστανα εμποτισμένους με γρεναδίνη ή κόκκινη βαφη
τροφίμων και μετά βρασμένο σε αλεύρι ταπιόκας. 
Αυτό το επιδόρπιο είναι γνωστό ως «σπόροι ροδιού»
ή «ρουμπίνια» λόγω της εμφάνισής του. 
Είναι Τραγανό, ξηρό και κρεμώδες σερβίρεται    με θρυμματισμένο πάγο, είναι μια τέλεια απόλαυση για κάθε ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

 
 

ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε