Πως καθαρίζουμε με φυσικούς τρόπους τον φούρνο και τη κουζίνα μας

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023
Πως%20καθαρίζουμε%20με%20φυσικούς%20τρόπους%20τον%20φούρνο%20%20και%20τη%20κουζίνα%20μας%20

Όταν έρχεται η ώρα για να καθαριστεί ο φούρνος μας, όλοι παιδευόμαστε. Ο φούρνος είναι από τις σημαντικότερες συσκευές στην κουζίνα σε περίπτωση που τον χρησιμοποιείς σε μεγάλο βαθμό τότε σίγουρα θα γεμίζει συχνά με λεκέδες και θα αναγκάζεσαι να τον καθαρίζεις συνέχεια. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να καθαρίσετε το φούρνο σας και αυτή που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής που έχετε. Συνολικά, το να διατηρείτε αυτήν την συσκευή πεντακάθαρη είναι απαραίτητο. Διαφορετικά, θα μπορούσε να γίνει πηγή βακτηρίων και μικροοργανισμών. Εδώ θα βρείτε μερικά κόλπα για να καθαρίσετε το φούρνο σας με φυσικό τρόπο.

 

Για τις υαλοκεραμικές η εμαγιέ κουζίνες

Αν οι εστίες είναι λερωμένες με υπολείμματα τροφών, ρίξτε σόδα πάνω σένα σφουγγάρι (όχι σύρμα) βρεγμένο με ζεστό νερό και τρίψτε γύρω γύρω από την πλάκα. Αν οι λεκέδες είναι ξεραμένοι, απλώστε την αλοιφή της σόδας, αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά και ξεβγάλετε μ ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Τις εστίες κουζίνας και γκαζιού ξεβγάλετε τις με ξιδόνερο. Για τους επίμονους λεκέδες της υαλοκεραμικής εστίας θερμάνετε τις εστίες- τα λίπη θα ξεκολλήσουν πιο εύκολα- και χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σύρμα για υαλοκεραμικές εστίες.

Για τον φούρνο

Το πρώτο έξυπνο κόλπο είναι πολύ αποτελεσματικό όσων αφορά τους λεκέδες και τις άσχημες οσμές του φούρνου. Η αντιμικροβιακή του δράση είναι δεδομένη, εξαιτίας της οξύτητας του, το λεμόνι καταστρέφει επίμονους λεκέδες και βρωμιές στο φούρνο. Κόψε ένα λεμόνι στα δύο, πάρε ένα κομμάτι και τρίψε το σε όλη την επιφάνεια του φούρνου σου. Ρίξε λίγη σόδα από πάνω και συνέχισε τη δουλειά. Στο τέλος πάρε ένα βρεγμένο πανί για να καθαρίσεις τα κομματάκια που έχουν μείνει. Για πιο σκληρές, λιπαρές περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα μαζί με λεμόνι στο κάτω μέρος και στο εσωτερικό της πόρτας του φούρνου. Και η μέθοδος είναι εξίσου απλή. Κόψτε το λεμόνι σε χοντρές φέτες πριν στύψετε το χυμό πάνω από τη μαγειρική σόδα και να το τρίψετε μέχρι να βγει πεντακάθαρο.

Για τον φούρνο μικροκυμάτων 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όλα τα μέλη της οικογένειας προσφεύγουν στις υπηρεσίες αυτού του βοηθού κουζίνας. Ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται κηλίδες λίπους στην επιφάνεια της οικιακής συσκευής που δεν ξεφεύγει από τα λίπη. Όταν το εσωτερικό έχει λίπη, η λύση είναι απλή: ρίξτε 1 κ.σ. λευκό ξίδι σε ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα και βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων για μερικά λεπτά προτού περάσετε τα τοιχώματά του με ένα πανάκι. Το ξίδι θα μαλακώσει τα ξεραμένα υπολείμματα τροφών και θα εξουδετερώσει τις οσμές. Καθαρισμός του φούρνου εξωτερικά ζεστάνετε λίγο το φούρνο και με μια ή δύο λεμονόκουπες να τρίψετε τα λίπη στο τζάμι του φούρνου. Ισως χρειαστεί περισσότερα από ένα ή δύο λεμόνια. Στη συνέχεια, σαπουνίζετε το τζάμι και το καθαρίζετε μ' ένα βαμβακερό πανί ή βιτέξ. Συνίσταται να βγάλεις από την πρίζα τον φούρνο όση ώρα καθαρίζεις με αυτόν τον τρόπο.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε