Βασικά υλικά φυσικής ομορφιάς

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023
Βασικά%20υλικά%20φυσικής%20ομορφιάς

Ακολουθεί μία λίστα με βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σπιτικών καλλυντικών. Πολλά από αυτά ήδη τα χρησιμοποιείτε κι εσείς .Ψάχνετε για λίγη περισσότερη λάμψη στα μαλλιά σας και στο σώμα σας; Εδώ θα βρείτε 9 συμβουλές ομορφιάς με φυσικά υλικά που θα σας καταπλήξουν.

Αβοκάντο:

Είναι πλούσια σε φυτικά έλαια και βιταμίνες Α και Β. Επιπλέον, περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης από κάθε άλλο φρούτο. Στο Μεξικό οι γυναίκες το χρησιμοποιούν σαν ενυδατικό, για να προστατεύουν το δέρμα και τα μαλλιά τους από το ζεστό και ξηρό κλίμα. Μια απλή και θρεπτική μάσκα προσώπου γίνεται πολτοποιώντας ένα αβοκάντο και απλώνοντας το στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλένετε με χλιαρό  νερό και ταμπονάρετε με πετσέτα.

Aloe vera (αλόη):

Τα φύλλα του φυτού aloe vera περιέχουν έναν  χυμό που θεωρείται θεραπευτικός και καταπραϋντικός για το δέρμα. Αυτός ο χυμός είναι κατά 99,5% νερό. Θα το βρείτε πολύ συχνά σε μορφή τζέλ.

Αιθέρια έλαια:

Είναι υψηλής πυκνότητας αρωματικά αποστάγματα διαφόρων φυτών. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων, που περιλαμβάνει από πολύ συνηθισμένα, όπως δυόσμος και μέντα, έως πιο εξωτικά, όπως το σανδαλόξυλο και το πατσουλί (φυτό). Είναι πιο ακριβά από άλλα αρώματα, αλλά αξίζουν τα λεφτά τους, καθώς είναι αγνά και έντονα, ενώ διαρκούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αμυγδαλέλαιο: 

Ένα έλαιο με απαλό κίτρινο χρώμα, που βγαίνει από τον σπόρο της γλυκιάς αμυγδαλιάς, πλούσιο σε φυσικά μαλακτικά στοιχεία με ιδιότητες που απαλύνουν την επιδερμίδα.

Βρώμη: 

Αποτελεί ένα δημοφιλές δημητριακό για πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες κάλιο σίδηρο, φωσφορικό άλας, μαγνήσιο και πυρίτιο. Έχει ήπιες καθαριστικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί σαπουνιού. Η βρώμη είναι για το δέρμα καταπραϋντική και μη τοξική. Για την παρασκευή καλλυντικών είναι καλύτερη η κανονική βρώμη, όχι αυτή που μαγειρεύεται γρήγορα.

Καστορέλαιο: (ή ρετσινόλαδο):

Προέρχεται από τους σπόρους ενός τροπικού φυτού που ονομάζεται ρίκινος ο κοινός. Αυτό το ωχρό και χωρίς άρωμα λάδι είναι ιδανικό για τα μαλλιά τα νύχια και τα χείλη. Καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα έλαια  που διαλύονται στο αλκοόλ, αποτελεί κατάλληλη σταθεροποιητική ουσία για αρώματα και κολόνιες.

Λάδι καρύδας:

Το καρυδέλαιο είναι ένα λευκό λάδι, αρκετά συμπαγές σε θερμοκρασία δωματίου. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται περισσότερο στην κοσμετολογία και ελάχιστα στη μαγειρική, καθώς περιέχει κατά 92% κορεσμένα λιπαρά. Προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά , παρέχοντας τους ένα στρώμα που φυλακίζει στο εσωτερικό τους τη φυσική υγρασία. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σαν μαλακτική λοσιόν για τα μαλλιά, για το δέρμα και τα χείλη.

Μπίρα:

Με την μπίρα μπορείτε να ξεβγάλετε εξαιρετικά τα μαλλιά σας, αλλά και να την χρησιμοποιήσετε σαν λοσιόν φιξαρίσματος. Η ζάχαρη και η πρωτεΐνη που περιέχει η μπίρα βοηθούν τα μαλλιά να πυκνώνουν. Μην ανησυχείτε για τη μυρωδιά μπίρας φεύγει όσο τα μαλλιά στεγνώνουν.

Ροδόνερο:

Πρόκειται για ένα αρωματικό νερό που φτιάχνεται από την απόσταξη φρέσκων πετάλων από τριαντάφυλλα με νερό. Τα ροδοπέταλα έχουν στυπτική και καθαριστική δράση. Στο Λονδίνο, το ροδόνερο προστίθεται στη σαμπάνια για ένα αρωματικό ξεχωριστό ποτό.

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε