Μικρά μυστικά της γιαγιάς για δύσκολους λεκέδες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023
Μικρά%20μυστικά%20της%20γιαγιάς%20για%20δύσκολους%20λεκέδες

Λατρεύουμε τα «κόλπα» που ήξεραν οι γιαγιάδες μας. Είναι πολύ πρακτικά και δεν φαντάζεσαι πόσο αποτελεσματικά με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι, πάντα ήταν πρακτικά και πολύτιμα! οι παραδοσιακές συμβουλές και τα μυστικά τους γίνονται με απλούς, ανέξοδους και φυσικούς τρόπους. Δείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από δύσκολους λεκέδες που σας παιδεύουν καθημερινά:

Λεκέδες κεριού

Το κερί που έσταξε στο χαλί θα φύγει πολύ πιο εύκολα αν βάλετε επάνω του παγάκια για να σφίξει. Κατόπιν, βάζετε ένα κομμάτι από σακούλα λαχανικών και αφαιρείτε το λεκέ σιδερώνοντας πάνω στο χαρτί με ζεστό (όχι πολύ καυτό) σίδερο.

Λεκέδες από κρασί

Οι λεκέδες από κόκκινο κρασί φεύγουν εάν στάξετε επάνω στο λεκέ 1-2 σταγόνες τσίπουρο η τσικουδιά και το αφήσετε να στεγνώσει.

Λεκές από τσίχλα 

Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκολλήστε τα κομματάκια της, που θα σπάσουν σαν γυαλί.

Λεκέδες από αίμα

Μουλιάστε την πετσέτα σε κρύο νερό. Έπειτα, σε ένα πλαστικό σακουλάκι προσθέστε δύο φλιτζάνια χυμό λεμονιού, μισό φλιτζάνι αλάτι, βάλτε μέσα την πετσέτα και κλείστε καλά τη σακούλα. Πιέστε καλά την πετσέτα μέσα στο σακουλάκι, επιμένοντας στα επίμαχα σημεία. Αφήστε την πετσέτα μέσα στη σακούλα για δέκα λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε την και στίψτε την καλά. Τέλος, αφήστε την να στεγνώσει στον ήλιο.

Λεκέδες από λάδι η λίπη

Όσο είναι ακόμη νωπός ο λεκές ρίχνεις πάνω αλάτι ή ταλκ και αφήνεις λίγο να απορροφήσει. Ρίχνεις μετά υγρό πιάτων να μαλακώσει και βουρτσίζεις με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Πλένεις στην πιο υψηλή θερμοκρασία που επιτρέπεται από τις οδηγίες της ετικέτας.

Λεκές από παγωτό σοκολάτα

Οι λεκέδες από παγωτό σοκολάτα αφαιρούνται από βαμβακερό ύφασμα, τρίβοντας τους με πολύ αλατισμένο νερό.

Λεκές από μελάνι

Αν το μελάνι είναι από στυλό διαρκείας, τρίψε το σημείο του λεκέ με κρύο γάλα ή με το εσωτερικό μιας φλούδας από μπανάνα, και μετά πλύνε το στο χέρι με απορρυπαντικό. Διαφορετικά, το χλιαρό γάλα και το λεμόνι είναι τα μαγικά φίλτρα που αφαιρούν κάθε λεκέ από μελάνι.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε