Απολέπιση σώματος κατά της κυτταρίτιδας με φυσικό τρόπο.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
Απολέπιση%20σώματος%20κατά%20της%20κυτταρίτιδας%20με%20φυσικό%20τρόπο.

Η κυτταρίτιδα και η όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι εντελώς φυσιολογικές εκδηλώσεις και δε συνδέονται αποκλειστικά με το λίπος και τα κιλά. Αντίθετα, είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο και αφορά μεγάλος μέρος του γυναικείου πληθυσμού στην εκδήλωση της κυτταρίτιδας συμβάλλει η κληρονομικότητα, η ποιότητα του δέρματος, ο τρόπος ζωής κ.α. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό όλες μας να το αποδεχτούμε σαν ένα φυσικό φαινόμενο, για να το αντιμετωπίσουμε η απολέπιση είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας φωτεινή και υγιής δεν πρέπει να κάνουμε απολέπιση στο δέρμα μας καθημερινά σε καμία περίπτωση, γιατί αυτό θα αφήσει την επιδερμίδα μας ξηρή, ευαίσθητη και ερεθισμένη. Είναι γενικά πιο ασφαλές να κάνουμε απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αν το δέρμα σας είναι ξηρό και ευαίσθητο, μειώστε το στη μία φορά την εβδομάδα.

Καφεδάκι για την κυτταρίτιδα

Η καφεΐνη βοηθάει στην αποτοξίνωση και τη λιπόλυση είναι φυσικό τονωτικό και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία. Η σπιτική αυτή περιποίηση είναι μία λύση αν έχετε ξεμείνει από ειδικά προιόντα.

2 κ. σούπας κατακάθια από ελληνικό καφέ που έβρασε ή κατακάθια από καφέ που έμεινε στο φίλτρο ½ φλιτζάνι βρασμένο και σουρωμένο τσάι 2 κ. σούπας γαλάκτωμα σώματος (από κάποιο που θα βρείτε στο μπάνιο σας). Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά και τρίβετε τα επίμαχα σημεία (μηροί, γλουτοί, κ.λπ.) για 10΄. Ξεπλένετε με ζεστό νερό. Ο καφές πιθανόν να αφήσει λίγο χρώμα, αλλά μετά από λίγο θα φύγει, μην ανησυχείτε.

Ζάχαρη με αμυγδαλέλαιο

½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο, ½ κ. γλυκού αποξηραμένο άνηθο ή μάραθο, ½ κ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα, ½ κ. γλυκού μέντα, ½ κ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα.

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά καλά και αδειάζετε σε καθαρό δοχείο. Διατηρείται σε σκοτεινό μέρος για 3 μήνες.(όχι το πρόσωπο) και ξεπλένετε. Το δέρμα μετά είναι μαλακό, απαλό και πολύ ενυδατωμένο, τόσο που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήστε κρέμα ή γαλάκτωμα.

Λάδι Καρύδας

Κάντε μασάζ με Λάδι Καρύδας, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σκληρό σφουγγάρι στις προβληματικές περιοχές. Απλώστε το Λάδι Καρύδας και ύστερα τρίψτε το με το σφουγγάρι, χωρίς να το ξεβγάλετε. Η συγκεκριμένη θεραπεία κάνει το δέρμα απαλό και του χαρίζει ενυδάτωση, διευκολύνοντας την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας.

 

Πρίν την εφαρμογή οποιασδήποτε συνταγής στο δέρμα σας, εφαρμόστε την πρώτα σε μία μικρή επιφάνεια δέρματος (π.χ. στον καρπό) και αφήστε την για λίγα λεπτά, για να δείτε μήπως δημιουργηθεί κάποιος ερεθισμός, ή έχετε αλλεργία σε κάποιο συστατικό.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε