5 τροφές που μπορείτε να φάτε το βράδυ χωρίς να πάρετε βάρος!

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023
5%20τροφές%20που%20μπορείτε%20να%20φάτε%20το%20βράδυ%20χωρίς%20να%20πάρετε%20βάρος!

Και όμως υπάρχουν  τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε σε όση ποσότητα θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε τροφές που ναι μεν χορταίνουν τον οργανισμό αλλά δεν παχαίνουν η επιστήμη υποστηρίζει ότι μια θερμίδα είναι μια θερμίδα, ανεξάρτητα αν θα τη πάρετε το πρωί ή το βράδυ αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει σημασία η ώρα που θα φάτε, αλλά η ποσότητα. Με απλά λόγια αυτό που καθορίζει εάν θα κερδίσετε, θα χάσετε ή θα διατηρήσετε το βάρος σας είναι πόσο τρώτε και πόσο ασκείστε κατά τη διάρκεια της ημέρας πολλοί άνθρωποι φοβούνται πως αν φάνε αργά το βράδυ, αυτό θα τους εμποδίσει να χάσουν βάρος.

Ποπ κορν

Ίσως από τις καλύτερες τροφές για αδυνάτισμα είναι τα ποπκόρν, αν τα ψήσετε χωρίς βούτυρο και ζάχαρη (με λίγο αλάτι για παράδειγμα) μπορείτε να φάτε όσο θέλετε, αφού ένα φλιτζάνι έχει μόλις 31 θερμίδες και μας χορταίνουν για ώρα, αφού καταλαμβάνουν τεράστιο όγκο στο στομάχι μας αλλά και είναι εξαιρετική πηγή εδώδιμων ινών.

Σαλάτα

Φτιάξε τη δική σου σαλάτα με υγιεινά και ελαφριά υλικά μπορείτε να προσθέσετε λάχανο, σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κλπ. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά έχουν εξαιρετική διατροφική αξία με ελάχιστες θερμίδες προσοχή χρειάζεται όμως στην ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείτε μόλις μια κουταλιά λαδιού έχει 120 θερμίδες το λάδι παχαίνει να βάζετε το ελάχιστο δυνατό αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε φρέσκα και μαλακά καρύδια ειδικά, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα φιστίκια Αιγίνης είναι εξαιρετικές τροφές για αδυνάτισμα.

Αυγό

Είναι από τα πλέον αγαπητά τρόφιμα στις δίαιτες, επειδή, ενώ έχει λίγες θερμίδες (70-80 kcal) είναι ένα εξαιρετικό βραδινό σνακ με λίγες θερμίδες που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, έχουν μεγάλη ικανότητα κορεσμού κι έτσι βοηθούν στη διατήρηση υγιούς βάρους αν προτιμάτε τις ομελέτες, το κλειδί είναι να τις προετοιμάσετε χωρίς λάδι ή με ελάχιστο, όμως θα πρέπει να προσέξετε αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη είναι προτιμότερο να ρωτήσετε το γιατρό σας, πόσα αυγά μπορείτε να καταναλώνετε την εβδομάδα.

Μπιφτέκια λαχανικών 

Είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό βραδινό φαγητό, η ποιο καλή και υγιεινή εκδοχή είναι με ψητά λαχανικά μπορείτε να κόψετε σε μικρά κομμάτια 1 μελιτζάνα, 1 κολοκύθι, 1 καρότο, 1 πιπεριά και 5 μανιτάρια, να προσθέσετε λίγο αλάτι, πιπέρι, φρυγανιά και λάδι και να ανακατέψετε το μείγμα. Πλάθεται τα μπιφτέκια λαχανικών, τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 200 C. Οι θερμίδες που θα προσθέσετε από αυτό το μείγμα είναι περίπου 150 για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρινάδα, φρέσκα αρωματικά βότανα της αρεσκείας μας, όπως ρίγανη, θυμάρι, και βασιλικό.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί μια υγιεινή τροφή με λίγες θερμίδες, και πλούσιο σε πρωτεΐνες, τις οποίες χρειάζεται το σώμα μας για να καταπολεμήσει τις βραδινές λιγούρες και να διατηρήσει το μεταβολισμό ενεργό ένα κεσεδάκι γιαούρτι 0% έχει περίπου 110 θερμίδες, 140 θερμίδες για το γιαούρτι 2% και 240 θερμίδες για το γιαούρτι 8% όμως προσοχή γιατί δεν είναι όλα τα γιαούρτια ίδια καλό είναι να προσέχετε όσα έχουν πρόσθετα φρούτα ή είναι αρωματισμένα, καθώς μπορεί να περιέχουν ζάχαρη. Επιπλέον είναι σημαντικό να επιλέγετε γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά, ώστε να μην παίρνετε επιπλέον κορεσμένα λίπη μάλιστα προσθέσετε και φρέσκα φρούτα στο γιαούρτι σας, θα αποτελέσει ένα υγιεινό, δροσερό και νόστιμο βραδινό σνακ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε