Περίσσεψαν μελομακάρονα; Σας έχουμε τη λύση

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023
Περίσσεψαν%20μελομακάρονα;%20Σας%20έχουμε%20τη%20λύση

Smoothie με μελομακάρονο! 

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρις ότου ομογενοποιηθούν. Βάζεις στο μπλέντερ 2 μπανάνες, 1 ξεφλουδισμένο μήλο και 1 ξεφλουδισμένο αχλάδι, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 1 ποτήρι νερό, λίγη κανέλα και 2 μελομακάρονα. Χτυπάς και σερβίρεις σε 2-3 ποτήρια.

Σημείωση: Γίνεται καλύτερα με μπανανόμηλο, ώριμη μπανάνα και αχλάδι το διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα.

Μελομακάρονα και Γιαούρτι!

150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες, 300 γρ. πλήρες γιαούρτι, 1 κουταλιά γλυκού άχνη ζάχαρη, 5 μελομακάρονα σπασμένα με το πιρούνι χτυπάς μέχρι να ενωθούν και σερβίρεις. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη στο σερβρίρισμα και γάρνιρε με ξύσμα λεμονιού, μέλι, φουντούκια ή ακόμη και με πραλίνα.

Τρουφάκια σοκολάτα από μελομακάρονα!

400 γρ. μελομακάρονα,100 γρ. κουβερτούρα, 50 γρ. βούτυρο η μαργαρίνη, 50 γρ. κακάο, 1-2 κ.σ. λικέρ (προαιρετικά)λίγο γάλα αν χρειαστεί και για το γαρνίρεται με τριμμένη κουβερτούρα η τρούφα για επικάλυψη

Σφολιατάκια μελομακάρονου!

Πάρε μία έτοιμη σφολιάτα, κόψε τη σε κομμάτια κάνε τρύπες με ένα πιρούνι στο κέντρο από κάθε κομμάτι για να μη φουσκώσει και τοποθέτησε εκεί ένα μείγμα από θρυμματισμένα μελομακάρονα. Πασάλειψε τις άκρες με ένα χτυπημένο κρόκο αβγού για να ροδίσει όμορφα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μελομακάρονα με παγωτό!

500 γρ. μελομακάρονα, 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά παγωμένη στη συντήρηση του ψυγείου, 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε καλά μέχρι να είναι αφράτη σαν γιαούρτι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε όλα μαζί μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο και παγώνουμε στην κατάψυξη του ψυγείου για τουλάχιστον 4 ώρες. και σερβίρουμε με λίγο μέλι και καρύδια.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε