τα 3 χαρακτηριστικά πιάτα της αυστριακής κουζίνας

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023
τα%203%20χαρακτηριστικά%20πιάτα%20της%20αυστριακής%20κουζίνας%20

Sachertorte (Ζαχερτόρτε)

Η Ζαχερτόρτε είναι το πιο διάσημο γλυκό της Αυστρίας αυτό το γλύκο που είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και τούρτα που αποτελείται από λεπτές στρώσεις μαρμελάδας βερίκοκο και γαρνίρεται με γλάσο σοκολάτας είναι η signature δημιουργία του διάσημου Sacher Hotel που αποτελεί θεσμό στην πρώην αυτοκρατορική πόλη.

Γκούλας

Το γκούλας είναι μια σούπα μαγειρεμένο με κρέας, λαχανικά καρυκευμένα με πάπρικα και άλλα μπαχαρικά είναι ένα πιάτο ιδανικό για μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα. Το αυστριακό γκούλας συνοδεύεται ιδανικά με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα ή το πλούσιο κόκκινο κρασί Zeweigelt.

 Στρούντελ Μήλου (Apfelstrudel)

Μια ακόμα αυστριακή λιχουδιά που αγαπάει όλος ο κόσμος είναι το στρούντελ μήλου είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται από ένα λεπτό και τραγανό φύλλο που τεντώνεται κι ανοίγει γεμίζει με μήλα, ζάχαρη, σταφίδες, λεμόνι, ρούμι, κανέλα και γαρύφαλλο συχνά γαρνίρεται με τριμμένη φρυγανιά αναμεμειγμένη με ξηρούς καρπούς και πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη. Στα μπαχαρικά, εκτός από κανέλα και μοσχοκάρυδο, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γαρύφαλλο ή τριμμένο τζίντζερ, ενώ αντί για καρύδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουκουνάρια, αμύγδαλα ή φουντούκια.

ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε