Τα 5 top χαρακτηριστικά πιάτα της αργεντίνικης κουζίνας!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023
Τα%205%20top%20χαρακτηριστικά%20πιάτα%20της%20αργεντίνικης%20κουζίνας!%20

Asado 

Το Asado είναι ο όρος που περιγράφει τα απολαυστικά ψητά κρέατα της Αργεντινής. Ως γνωστόν, οι ψητές αργεντίνικες μπριζόλες είναι ιδιαίτερα γευστικές αυτό είναι το εθνικό πιάτο της χώρας αφού προέρχεται από τους gauchos. Θα βρείτε βοδινό, χοιρινό, παϊδάκια και λουκάνικα στη φωτιά, ενώ στην Παταγονία θα συναντήσετε ολόκληρο αρνί ή γουρούνι στις φλόγες ελαφρώς αλατισμένο, με topping chimichurri και συνδυασμένο με Malbec, και κάπως έτσι θα καταλάβετε τι εστί Αργεντινή.


Empanadas  

Empanada λέγεται η τηγανητή κρεατόπιτα στα ισπανικά και απέκτησε τη φήμη της από την αργεντίνικη κουζίνα είναι τηγανιτές ή ψητές πιτούλες οι οποίες γεμίζονται με αλμυρή ή γέμιση, ανάλογα με την περιοχή. Στην αλμυρή εκδοχή τους οι πίτες, ως ορεκτικά, έχουν γέμιση μαριναρισμένου βοδινού κιμά ή κοτόπουλου, τυριού (κατσικίσιου κατά προτίμηση) ή/και λαχανικών. Οι γλυκιές empanadas σερβίρονται ως επιδόρπια και περιέχουν μαρμελάδα κυδώνι ή πουρέ γλυκοπατάτας ή dulce de leche (καραμέλα γάλακτος) και πασπαλίζονται με κανέλα ή ζάχαρη Η γεύση πικάντικη, μυρωδάτη γεμάτη μπαχαρικά και μυρωδικά, πραγματικά από τις πιο νόστιμες και αξεπέραστες ethnic συνταγές σερβίρονται με γλυκές σταφίδες.


Guiso

Στην Αργεντινή αγαπούν πολύ και τα φαγητά κατσαρόλας, τα guiso δηλαδή, που φτιάχνουν σε πολλές παραλλαγές Guiso de Lentejas με φακή, Locro με κολοκύθια, φασόλια και καλαμπόκι κομμάτια κρέατος, πατάτες και όσπρια ρίχνονται στο τηγάνι - όλα σιγοβράζοντας. Αποδεικνύεται πολύ χορταστικό και νόστιμο! 

Yerba mate  

Το Mate ή Yerba mate είναι το βασικό ποτό της Αργεντινής. είναι ρόφημα που παρασκευάζεται από φύλλα 15 περίπου είδη φυτών του γένους Ilex είναι ισχυρό και πικρό, με μια πολύ ξεχωριστή γεύση. Όπως ο καφές, μπορεί να απαιτεί προσαρμογή στα γούστα του καθενός. Είναι πολύ εκφραστικό και ανάλογα με το πόσο καταναλώνετε μπορεί να έχει πολλή έντονη επίδραση και η καφεΐνη να σας χαρίσει υψηλή τόνωση καταναλώνεται καθημερινά στην Αργεντινή και στη Βραζιλία, όπου συχνά πίνεται στο δρόμο μέσα σε δοχείο από επεξεργασμένη κολοκύθα. Τονώνει το νευρικό σύστημα καθώς και την καρδιά αποτελεί πολύ συχνά βασικό συστατικό σε μίγματα βοτάνων για δίαιτα ή νηστεία επειδή βοηθά να κόβεται η όρεξη προσφέρει ενέργεια και συγκέντρωση βοηθάει στην καύση του λίπους αν καταναλωθεί πριν την άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό.

 Nioki

Ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της οικογένειας είναι το Noquis.Στην Αργεντινή, η 29η κάθε μήνα είναι οικογενειακή ημέρα nokis τα ζυμαρικά παρασκευάζονται με διαφορετικές σάλτσες όπως τα κλασικά ιταλικά ζυμαρικά, αλλά η σάλτσα ντομάτας με βασιλικό είναι η πιο δημοφιλής. Συνηθίζεται να βάζετε ένα κέρμα ή έναν λογαριασμό κάτω από ένα πιάτο με νιόκι. Αυτό πιστεύεται ότι παρέχει οικονομική ευημερία.                                                                           

 

ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε