Συμβουλές για τις διατροφικές παγίδες του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022
Συμβουλές%20για%20τις%20διατροφικές%20παγίδες%20του%20πρωτοχρονιάτικου%20τραπεζιού

Οι γιορτινές μέρες είναι άμεσα συνδεδεμένες με το φαγητό και το αλκοόλ. Επίσης,  με το άγχος, τα κιλά  και τον προβληματισμό. Αυτό αφορά ειδικά όσους κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τη σιλουέτα τους. Δεν χρειάζεται όμως άγχος, γιατί με λίγο μέτρο και μερικά έξυπνα tips θα απολαύσετε το φαγητό χωρίς να νιώθετε ενοχές.

1: Ενυδατωθείτε σωστά. Πιείτε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το γεύμα, καλό είναι να πούμε όχι στα αναψυκτικά με ζάχαρη και προτιμήστε το κόκκινο κρασί, καθώς περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Παρ” όλα αυτά καταναλώστε το με μέτρο, γιατί το αλκοόλ μας παρέχει πολλές θερμίδες.

2: Αποφύγετε το τσιμπολόγημα. Γεμίστε ένα πιάτο με όσα πρόκειται να δοκιμάσετε με το μεγαλύτερο μέρος του να περιλαμβάνει τρόφιμα υγιεινά και με λίγες θερμίδες όπως λαχανικά επίσης εάν τρώτε σε μικρότερα πιάτα, καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες φαγητού, άρα λιγότερες θερμίδες. Επίσης, όταν βάζετε στο πιάτο μικρότερες ποσότητες φαγητού, ελέγχετε το αίσθημα της πείνας αποφεύγετε το φούσκωμα, και δεν τρώτε μηχανικά.

3: Στις γιορτές αφήνουμε χώρο για το γλυκό, ώστε να το απολαύσουμε επιλέξτε εκείνο που σας αρέσει περισσότερο και καταναλώστε το μετά το γεύμα σε γενικές γραμμές, αυτές τις μέρες, φροντίστε να μην τρώτε παραπάνω από δύο-τρία γλυκά την εβδομάδα από τα γλυκά προτιμήστε μελομακάρονα ή δίπλες καθώς έχουν λιγότερες θερμίδες από τους κουραμπιέδες και την βασιλόπιτα.

4: Ως προς το κρέας, αποφύγετε την πέτσα και επιλέξτε κομμάτια χωρίς λίπη προτιμήστε άπαχο κρέας όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο αντί για μαγειρευτά φαγητά με πολλές σάλτσες. Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε τα «κακά» λιπαρά, δηλαδή τα τηγανητά και τις σός και προτιμήστε το ελαιόλαδο.

5: Τις ημέρες πριν και μετά τα γεύματα των εορτών προσπαθήστε να καταναλώσετε πολλά φρούτα και λαχανικά ,όπως σαλάτα που μπορείτε να την συνδυάσετε με πιπεριές, τοματίνια, ξηρούς καρπούς με λάδι και μπαλσάμικο, Τα λαχανικά, θα σας «γεμίσουν» με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και επιπλέον θα σας χορτάσουν τόσο, ώστε να μην υπερβάλλετε στην ποσότητα του κυρίως πιάτου.

6: Αν το βράδυ πρόκειται να παραβρεθείτε σε ένα γιορτινό τραπέζι ή να κάνετε μία έξοδο για φαγητό, ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό, όπως μία μερίδα γαλακτοκομικού ή αυγό, δημητριακά ή ψωμί.

7: Πιείτε τρία ποτήρια πράσινο τσάι η άλλο τσάι βοτάνων το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε το θέμα μας χωρίς να αναφερθούμε στη φυσική δραστηριότητα. Η άσκηση πάντα συμβάλλει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους. Φροντίστε να συνεχίσετε κανονικά το είδος της άσκησης που κάνετε όλο τον υπόλοιπο χρόνο, αλλά ακόμη και αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον πηγαίνετε για ένα περπάτημα παίξτε μαζί με τα παιδιά σας, ή μια βόλτα με ποδήλατο ή εκμεταλλευθείτε τα ψώνια και τις δουλειές των ημερών για έξτρα σωματική δραστηριότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε