Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις με τα παιδιά!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022
Χριστουγεννιάτικες%20κατασκευές%20που%20μπορείς%20να%20φτιάξεις%20με%20τα%20παιδιά!%20

Στολίδια Χριστουγεννιάτικου δέντρου από ξυλάκια κανέλας! 


Τα ξυλάκια κανέλας, εκτός από μοναδικό άρωμα, μπορούν να μας χαρίσουν πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, με λίγα υλικά και πολύ φαντασία.

Τι θα χρειαστείς: Κόλλα, ξυλάκια κανέλας σε διάφορα μήκη, κορδέλες, κουμπάκια κ.α.
Για να φτιάξεις ένα αστεράκι, κολλάς 2 μεγάλα ξυλαράκια κάθετα και οριζόντια και έπειτα κολλάς δυο μικρά στις γωνίες. Μπορείς να βάλεις στη μέση μια διακοσμητική φουντίτσα ή μια κορδέλα. Δέσε έναν σπάγκο ή μια κλωστή και έχεις ένα υπέροχο στολίδι για το δέντρο σου.
Για να φτιάξεις δεντράκι, παίρνεις ένα μεγάλο ξυλαράκι και κολλάς πάνω κορδέλες διαδοχικά από μικρές επάνω σε μεγαλύτερες κάτω. Μπορείς να προσθέσεις πάνω στις κορδέλες κουμπάκια ή χρυσόσκονη. Ότι καλύτερο για τα παιδιά, και ότι πιο πρωτότυπο για στολίδι δέντρου!

Στολίδια από μπισκότο! 


Τα στολίδια που φτιάχνονται από μπισκότα, είναι μια άριστη επιλογή για να τα φτιάξεις με μικρά παιδιά, καθώς όλα απολαμβάνουν τη μαγειρική και σε συνδυασμό με το στολισμό ενός δέντρου να είσαι σίγουρη πως θα είναι ότι καλύτερο για αυτά.

Τι θα χρειαστείς: Την αγαπημένη σου συνταγή για μπισκότα κανέλας, σπάγγο, μια οδοντογλυφίδα, προαιρετικά γλάσο. Αφού φτιάξεις με κουπ πατ τα αγαπημένα σας σχέδια μπισκότων, παίρνεις μια οδοντογλυφίδα και κάνεις μια μεγαλούτσικη τρύπα στο πάνω μέρος. Από εκεί θα περάσεις τον σπάγγο. Όταν ψηθούν, μπορείς να διακοσμήσεις με γλάσο ή βρώσιμη χρυσόσκονη.


Από μαρέγκα!

 

Η ιδέα λοιπόν είναι να ετοιμάσουμε τις μαρέγκες μας , να τις χρωματίσουμε με ωραία παλ χρώματα και να τις φτιάξουμε σε ωραία σχήματα και αφού τις ετοιμάσουμε στο ταψάκι μας τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς για 2 ώρες.. Τις θέλουμε να είναι εντελώς ψημένες και όχι μαστιχωτές.

Αφού ψηθούν, περνάμε ωραίες κορδέλες και ετοιμάζουμε τα στολίδια μας…


Γιρλάντες με ποπ κορν!

 

τι θα χρειαστείτε:

ποπ κορν
κλωστή
χοντρή βελόνα (προσοχή να μην τρυπιθούν τα παιδάκια)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής ή σπρέι χρώματος (αν θέλουμε)


Περάστε την κλωστή στην βελόνα και κάντε το τέλος της κλωστής ένα κομπάκι. Αρχίστε να περνάτε τα ποπ κορν ένα ένα. Κάντε την γιρλάντα όσο μεγάλη θέλετε. Αν δεν θέλουμε η γιρλάντα μας να είναι λευκή τότε βουτάμε τα ποπ κορν σε διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής ή αφού ολοκληρώσουμε την γιρλάντα την ψεκάζουμε με σπρέι χρώματος και την αφήνουμε να στεγνώσει.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με κουκουνάρια!


Τα κουκουνάρια μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά στολίδια για το δέντρο. Μπορείς να τα βάψεις ελαφρώς με σπρέι, χρυσόσκονη, τέμπερα ή άλλες βαφές και να τις διακοσμήσεις όπως εσύ θέλεις. Έπειτα να προσθέσεις κορδέλα και να τις βάλεις στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου.


Από ζυμάρι! 

 

Το ζυμάρι είναι ένα πολύ καλό υλικό για στολίδια. Χρειάζεσαι μια απλή ζύμη με νερό, αλεύρι και αλάτι. Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ό,τι σχέδιο θέλουν. Τρύπησε την κορυφή με ένα καλαμάκι, ψήσε τα και μόλις κρυώσουν πέρασε κόκκινες κορδέλες για  να τα κρεμάσεις! 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε