5 Tips με αλάτι που κάθε νοικοκυρά πρέπει να ξέρει!

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022
5%20Tips%20με%20αλάτι%20που%20κάθε%20νοικοκυρά%20πρέπει%20να%20ξέρει!

Καθάρισμα του φούρνου

Η διαδικασία του καθαρίσματος του φούρνου γίνεται λιγότερο απαιτητική αν ρίξετε αλάτι σε ζεστό φούρνο πάνω στα σημεία που θέλουν περισσότερο τρίψιμο για να καθαρίσουν, αφήνετε να δημιουργηθεί κρούστα για λίγα λεπτά και όταν ο φούρνος κρυώσει τρίψετε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανί. Για την πόρτα: Η πόρτα καθαρίζεται πάντα κρύα. Αλλά το νερό που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ζεστό. Αφού την περάσεις με το μείγμα, το αφήνεις για λίγα λεπτά να δράσει και μετά με ένα υγρό πανί το αφαιρείς. Για extra γυαλάδα, το περνάς με λευκό ξύδι. Εδώ, το αφήνεις 15 λεπτά να δράσει και το καθαρίζεις με ένα στεγνό πανί.

Βουλωμένος νιπτήρας

Αν βουλώσει ο νιπτήρας του μπάνιου σας δοκιμάστε να τον ξεβουλώσετε με το εξής κόλπο: Μια φορά το μήνα ή και πιο συχνά ρίχνετε στον νιπτήρα 1/2 φλυτζάνι λευκό ξίδι, 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλυτζάνι αλάτι και αφήνετε το μείγμα να «κάτσει» για 10 λεπτά. Ρίχνετε στο τέλος και 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και ο νιπτήρας σας είναι και πάλι σαν καινούργιος. Σκουριά

Για να καθαρίσετε την σκουριά από οποιαδήποτε επιφάνεια ανακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με το μείγμα τη σκουριά. Αφήστε το για μερικά λεπτά να κάνει τη δουλειά του και έπειτα καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

Ψυγείο

Σε ένα μπολάκι αναμίξτε νερό, αλάτι και σόδα. Πάρτε ένα πανί και τρίψτε με το μείγμα τις επιφάνειες του ψυγείου σας. Θα κάνει το ψυγείο σας να μυρίζει όμορφα ενώ ταυτόχρονα θα το καθαρίσει.

Λεκέδες από κρασί

Βάλτε σε μία λεκάνη παγωμένο νερό και αλάτι όσο περισσότερο μπορείτε. , Πριν βάλετε στο πλυντήριο το ρούχο πάνω στο οποίο σας έπεσε κρασί αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε