Γιατί μας ζαχαρώνει το μέλι;

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022
Γιατί%20μας%20ζαχαρώνει%20το%20μέλι;

Γιατί μας ζαχαρώνει το μέλι; Πως το επαναφέρουμε στη λεία μορφή του, και ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες.


Το μέλι είναι ένα ιδιαίτερα πυκνό διάλυμα φυσικής ζάχαρης (φυσική φρουκτόζη, γλυκόζη, μαλτόζη και σακχαρόζη) ). Περιέχει πάνω από 70% σάκχαρα και λιγότερο από 20% νερό ( υγρασία). Αυτό σημαίνει ότι το νερό στο μέλι, περιέχει επιπλέον ποσότητα ζάχαρης από ό,τι θα μπορούσε φυσικά να κατέχει. Η υπεραφθονία των φυσικών σακχάρων κάνει το μέλι ασταθές. Είναι φυσικό για το μέλι να κρυσταλλωθεί, δεδομένου ότι είναι ένα υπέρ κορεσμένο σε ζάχαρα προϊόν. Το “ζαχάρωμα” στο μέλι συμβαίνει, όταν μέσα στο βαζάκι περνάει υγρασία ,το μέλι απορροφά την υγρασία και μετά από λίγες μέρες αυτό αρχίζει να δημιουργεί κρυστάλλους, δηλαδή να “ζαχαρώνει”. Βάλτε το βάζο σε ένα μπολ με καυτό νερό (ή σε μπεν μαρί) μέχρι το μέλι να γίνει πάλι απαλό και ρευστό, περίπου 5 με 10 λεπτά. Ανοίξτε με τη βοήθεια μιας πετσέτας το καπάκι του βάζου. Όταν οι κρύσταλλοι έχουν εξαφανιστεί και το μέλι είναι και πάλι παχύρρευστο, είναι έτοιμο. Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν κρύσταλλοι μέσα στο μέλι (δηλαδή εάν το μέλι είχε ζαχαρώσει πάρα πολύ), τότε αφήστε περισσότερο χρόνο το βάζο μέσα στο μπεν μαρί.
Για να εξασφαλίσετε ότι το προϊόν παραμένει υγρό όσο το δυνατόν περισσότερο, φυλάξτε το σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα γυάλινο βάζο με καλά κλεισμένο το καπάκι
Η ευεργετικές του ιδιότητες

  • Βοηθά στη βελτίωση της επιδερμίδας:Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για το δέρμα και τα μαλλιά , όταν χρησιμοποιείται με άλλα συστατικά, το μέλι μπορεί επίσης να είναι ενυδατικό και θρεπτικό. Ειδικά αν το συνδυάσετε και με υδατάνθρακες από δημητριακά και φρούτα, θα δείτε πόσο μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Γι' αυτό μην το παραλείπετε από το πρωινό σας.
  •  Μειώνει τις βρογχικές ενοχλήσεις από κοινά κρυολογήματα, μην ξεχνάτε ότι το μέλι αποτελεί το απόλυτο φυσικό γιατρικό για τον πονόλαιμο.
  • Συμβάλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καλή κυκλοφορία του αίματος
  • Παίζει σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού δίνει δύναμη και
    ενέργεια στον οργανισμό, ρυθμίζει το μεταβολισμό και θωρακίζει τη σωματική και
    ψυχική υγεία.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε