3 tips για να πετύχεις τις τέλειες επαγγελματικες φωτογραφίες φαγητού στο σπίτι

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022
3%20tips%20για%20να%20πετύχεις%20τις%20τέλειες%20επαγγελματικες%20φωτογραφίες%20φαγητού%20στο%20σπίτι

Το μαγείρεμα είναι μια ευχάριστη διαδικασία για εμάς και τους αγαπημένους μας ενώ τα τελευταία χρόνια, με τη διάδοση των social media έχει διαδοθεί και η φωτογραφία φαγητού. Δείτε παρακάτω μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά tips για φωτογράφιση φαγητών, που θα σας βοηθήσουν να βγάζετε δελεαστικότερες φωτογραφίες.

Τα χρώματα

Βεβαιωθείτε ότι τα σκεύη που χρησιμοποιείτε (πιάτα κ.λ.π) κολακεύουν το φαγητό που φωτογραφίζετε. Βρείτε ένα μέρος κοντά σε ένα παράθυρο, ή ακόμα και έξω σε μία αυλή που είναι καλά φωτισμένη χωρίς άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Σε γενικές γραμμές, χρειαζόμαστε φυσικό φωτισμό, ειδικά όταν στο κάδρο μας έχουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Το σωστό στήσιμο του πιάτου

Πάντα να θυμάσαι ότι ο πρωταγωνιστής είναι το φαγητό. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι σωστά διαρρυθμισμένο, καθαρό, και τόσο λαχταριστό που να θέλεις να το φας και όχι μόνο να το φωτογραφίσεις. Σε γενικές γραμμές, ακολουθώ το ένστικτό μου και ψάχνω τη γωνία εκείνη από την οποία το πιάτο φαίνεται πιο λαχταριστό.

Όσο πιο κοντά, τόσο καλύτερα

Όσο πιο κοντά φωτογραφίζεις το αντικείμενο του πόθου, τόσο πιο λαχταριστό θα βγει το αποτέλεσμα. Να θυμάστε πάντα ότι το φαγητό είναι ο ήρωας της φωτογραφίας σας. Είστε εδώ για να φωτογραφίσετε φαγητό και τίποτε άλλο. Λάβετε υπόψη ότι η φωτογραφία που έχει να πει μια ιστορία είναι το κλειδί για να τραβήξετε την προσοχή.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε