Οι συνήθειες που παχαίνουν : Ποιες είναι οι πιο κοινές συνήθειες που παχαίνουν;

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015
Οι%20συνήθειες%20που%20παχαίνουν%20:%20Ποιες%20είναι%20οι%20πιο%20κοινές%20συνήθειες%20που%20παχαίνουν;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως ορισμένες καθημερινές ή/και εβδομαδιαίες συνήθειες σας παχαίνουν συστηματικά χωρίς να το αντιλαμβάνεστε; Πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες σχετίζονται άμεσα με την διασκέδαση που προσφέρει η κατανάλωση φαγητού ή το μαγείρεμα και αποτελούν άμεσο εχθρό της σιλουέτας μας. Βάλτε φρένο όχι στις συνήθειες που σας χαλαρώνουν, αλλά στην υπερκατανάλωση φαγητού και αποφύγετε τα περιττά κιλά :

Ποιες είναι οι πιο κοινές συνήθειες που παχαίνουν;

  • Οι κοινωνικές καταστάσεις : έχετε προσέξει ότι είναι πιθανό να τρώτε περισσότερο, όταν βρίσκεστεκοντά σε συγκεκριμένους ανθρώπους; Με φίλους που τους αρέσει το έτοιμο φαγητό, το ποτό ή το μαγείρεμα στο σπίτι, με άτομα του επαγγελματικού περιβάλλοντος που θα συζητήσουν θέματα εργασίας σε κάποιο επαγγελματικό δείπνο, με άτομα που ανήκουν σε μια ίδια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και θα σας παρασύρουν σε υπερκατανάλωση φαγητού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μην λέτε όχι σε τέτοιες εκδηλώσεις , μην υποκύπτεται όμως και στην υπερκατανάλωση φαγητού.
  • Οι καθημερινές δραστηριότητες του σπιτιού : ορισμένες καθημερινές δραστηριότητες πουλαμβάνουν χώρα μέσα στο σπίτι μας, είναι πιθανόν να μας παχαίνουν χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε : το γλυκό που τρώμε κάθε μέρα μετά τον μεσημεριανό ύπνο, το σνακ που θα  φάμε όταν παρακολουθούμε τηλεόραση, όταν διαβάζουμε εφημερίδα ή όταν είμαστε καθισμένοι στον υπολογιστή, το τσιμπολόγημα περιττού φαγητού την ώρα του μαγειρέματος ή το ποτό την ώρα της χαλάρωσης, σίγουρα θα μας επιβαρύνουν σημαντικά. Αναγνωρίστε και περιορίστε τέτοιες συνήθειες. Αν δεν μπορείτε να το καταφέρετε, κάνετε υγιεινότερες επιλογές.
συνήθειες που παχαίνουν

συνήθειες που παχαίνουν

  • Το τσιμπολόγημα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας : Μήπως υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που συνηθίζετε να τρώτε ή να πίνετε κάτι στο οποίο δεν δίνετε ιδιαίτερη σημασία; Αν σηκώνεστε το βράδυ για να καταναλώσετε κάτι μόνο και μόνον από συνήθεια, αν τσιμπάτε τροφές πριν την ώρα του μεσημεριανού γιατί δεν έχετε υπομονή να περιμένετε το φαγητό να σερβιριστεί, αν πίνετε ποτά με θερμίδες την ώρα που καπνίζετε, τότε θα πρέπει να μειώσετε σημαντικά τις θερμίδες αυτές χωρίς απαραίτητα να αλλάξετε συνήθειες.
  • Συναισθήματα που παχαίνουν : είναι πολύ πιθανόν η υπερφαγία σας να συμβαίνει όταν νοιώθετε συγκεκριμένα συναισθήματα : η αρνητική διάθεση, το στρες, ο φόβος, η μοναξιά και η πλήξη είναι τα πιο συνήθη από αυτά. Αναγνωρίστε τα συναισθήματα που σας οδηγούν την κατανάλωση τροφής και αποσυνδέστε τα από την λήψη τροφής.
  • Λαχταριστές τροφές : υπάρχουν τροφές που όταν βρίσκονται μπροστά σας δεν μπορείτε να αντισταθείτε; Για παράδειγμα η σοκολάτα, το παγωτό, αγαπημένα γλυκά, πατατάκια, ξηροί καρποί ή ακόμα και το αλκοόλ; Φροντίστε να μην τα αγοράζετε συχνά για να μην μπαίνετε στον πειρασμό. Αν υποκύψετε στην αγορά τους, σίγουρα δεν θα αρκεστείτε σε μικρή ποσότητα από αυτά!
  • Οι λάθος χειρισμοί της τροφής : είναι πιθανόν να κάνετε υπερφαγίες όταν έχετε χειριστεί με αστοχία την διατροφή σας. Οι πολλές ώρες αφαγίας, οι κακές επιλογές τροφών με πολλές και «κενές» θερμίδες, η παράλειψη των γευμάτων, η παρατεταμένη στέρηση ομάδων τροφών είναι δυνατόν να σας οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής με αποτέλεσμα την προσθήκη βάρους. Η διατήρηση, όσο αυτό είναι εφικτό, ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, θα σας αποτρέψει από τέτοιου τύπου περιττές θερμίδες.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε