Ζυμαρικά χειροποίητα καρδούλες γεμιστά με τυριά

Ζυμαρικά χειροποίητα καρδούλες γεμιστά με τυριά Ζυμαρικά χειροποίητα καρδούλες γεμιστά με τυριά
8 ΑΤΟΜΑ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
05' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 360 γρ. αυγά
  • 10 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 γρ. παντζάρι σε σκόνη 

     Για τη γέμιση

  • 200 γρ καπνιστό τυρί
  • 200 γρ. κρέμα τυριού
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 120 γρ. αυγά (2 αυγά)
  • 1 γρ. πιπέρι τριμμένο

    για τη σάλτσα

  • κρέμα γάλακτος
  • παρμεζάνα τριμμένη 
  • σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι 
  • πιπέρι λευκό 

Εκτέλεση

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το παντζάρι και το αλάτι
  • Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας γύρισε το μείγμα και κάνε μια λακουβίτσα στη μέση και πρόσθεσε τα αυγά χτυπημένα  και το λάδι
  • Ζύμωσε με τα χέρια σου για 10 περίπου λεπτά να γίνει μία ομοιόμορφή ζύμη. Πασπάλισε με λίγο σιμιγδάλι ακόμη για να μην κολλάει η ζύμη και τύλιξε σε πλαστική μεμβράνη
  • Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Άνοιξε σε φύλλο και κόψε σε σχήμα καρδίας. Μια μηχανή ζυμαρικών θα σε βοηθήσει αρκετά.
  • Για τη γέμιση ανακατέυουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα.
  • Βάζουμε το ένα φύλλο σε σχήμα καρδιάς από κάτω, τη γέμιση και από πάνω κλείνουμε με ένα ακόμη φύλλο αφού το κολλίσουμε με λίγο χτυπημένο αυγό και αραιωμένο με νερό.
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 5-6 λεπτά (ανάλογα πάντα με το πάχος τους)
  • Στράγγιξε και σέρβιρε με την αγαπημένη σου σος, ή αυτή που σας προτείνουμε βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι μέχρι να δέσει η σάλτσα και από επάνω βάζουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε